U 21

Idemo na pobedu protiv Portugala

16.06.2017.

Selektor Nenad Lalatović zadovoljan urađenim veruje u karakter i kvalitet generacije koju predvodi na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

Praktično „tri u jedan“ (godišta 1994/95/96) generaciju koja je bila najbolja u Evropi do 19 godina, a zatim i prvak sveta u uzrastu do 20 godina, sada očekuje novi ispit na još jednom, višem nivou. Na nikad jačem Prvenstvu Evrope za mlade reprezentacije, Srbija se nalazi u grupi sa fudbalskim silama Portugalom i Španijom i najvećim iznenađenjem u kvalifikacijama , selekcijom BJR Makedonijom. Pobednik grupe dobija sve, jer ide u borbu za finale, a drugoplasiranom ostaje samo nada, jer iz tri grupe samo najbolji drugi može da računa na plasman u polufinale. Srbija želi plasman u polufinale, sve poštuje, ali sebe najviše…
-Zdovoljan sam onim što smo uradili – ističe selektor Nenad Lalatović.- Na fizičkom planu smo radili jako dobro, na taktičkom odradili sve što je neophodno. Igramo protiv tri jako dobre reprezentacije, napravili smo dobru analizu svih rivala, a prvi meč je po pravilu najvažniji.
Portugal su svi proglasili favoritom …
-Mediji su preneli da jedan njihov igrač vredi koliko cela naša reprezentacija. Misle na Sančeza, ali ne igra samo novac. I moji igrači imaju veliku cenu, igraju u velikim klubovima, oni su prvaci Evrope i sveta. Jednostavno, oni imaju ogroman kvalitete i meni je čast što radim sa takvim momcima i igračima. I siguran sam da ukoliko daju svoj maksimum, a siguran sam da će tako biti, ni rezultat neće da izostane. Bez obzira što se nalazimo u grupi smrti.

Mnogi su nas potcenili, a radi se o generaciji koja je mnogo toga osvojila…
-Da, jesmo, i sve to treba da bude dodatni motiv za igrače. Rekao sam i njima, možemo da budemo deset puta prvaci Evrope ili sveta ali tako će uvek biti, gledaće na nas kao da nemamo šta da tražimo, jer to su Španija,Portugal, Nemačka…Uvek sile. O sebi misle samo najbolje. Ali polako, sve će da se vidi na terenu.
Ima li dilema oko tima…
-Gaćinović i Živković nisu trenirali dan-dva, ali su se priključili i mogu da računam na njih. Svi oni jedva čekaju da počne prvenstvo, uostalom kao i ja. Nemam nedoumica oko tima.
Kako protiv Portugala…
-Tehnički su jaki, navikli su uvek da dominiraju. Mi, međutim, želimo pobedu. Igraćemo sa svima na pobedu. Protivnik samo svojim kvalitetom može da nas natera da se branimo, ali ja nikada kao trener neću da se fokusiram samo na odbranu. Ne, u svaki meč ulazimo da pobedimo. Nikada kao trener nisam rekao igračima „ja danas ne želim da izgubim“.Ne, tražim pobedu, a imamo karakter i kvalitet to da ostvarimo. Momci su to mnogo puta dokazali i žele to ponovo – jasan je selektor Nenad Lalatović.