Vesti

U21 | ”ORLIĆI” U LUKSEMBURGU: TRENING, IZJAVE SELEKTORA LJUBINKA DRULOVIĆA I STEFANA MITROVIĆA PRED SUTRAŠNJI MEČ

21.03.2024.


Mlada reprezentacija stigla je u Luksemburg, gde je sutra od 19.30 na stadionu ”Emil Majriš” u gradu Eč-sur-Lazete očekuje važan meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije domaćina.

Pored Petra Ratkova koji će zbog povrede propustiti martovske mečeve i od ranije poređenog kapitena Vladimira Lučića, selektor Ljubinko Drulović neće moći da računa ni na Stefana Lekovića, takođe zbog povrede, dok je ostatak ekipe spreman da odgovori zahtevima:

”Stigli smo i nakon puta najpre radili na oporavku igrača, s obzirom da je uvek malo vremena (svega nekoliko treninga) za pripremu. Međutim, igrači znaju naše zahteve i principe prema kojima funkcionišemo. Luksemburg je agresivna ekipa, očekujem da u ovom meču budu još agresivniji nego u onom prethodnom. Nažalost, nemamo na raspolaganju Ratkova, koji je važan šraf u našem timu, a Leković se takođe povredio. Zadovoljan sam kako svi momci koji su ovde rade, konkurencija u timu postoji i spremni su za ono što nas čeka. Svesni smo koliko je ova utakmica za nas važna u nastavku borbe za plasman na Evropsko prvenstvo. Sve zavisi od nas, ukoliko budemo na svom nivou, siguran sam da ćemo osvojiti tri boda i dočekati u dobrom raspoloženju utakmicu protiv Severne Irske”, izjavio je selektor.

Stefan Mitrović je bio deo tima koji je slavio protiv Luksemburga u poslednjem meču ”Orlića”, međutim, veruje da Srbiju sutra očekuje znatno zahtevniji zadatak:

”Verujemo u pobedu u Luksemburgu. Znamo da neće biti lako i da moramo biti sto odsto spremni i fokusirani da bismo došli do željena tri boda. Mislim da nas očekuje teža utakmica od one prethodne. Luksemburg igra kod kuće i nema šta da izgubi. Znamo da su posebno opasni iz kontra napada i da imaju brze napadače. Za nas, dve naredne utakmice su finale. Moramo pobediti obe kako bismo imali šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Zadovoljan sam pripremom meča, radili smo intenzivno i dosta taktički. Znamo šta moramo da uradimo da dođemo do tri boda. Spremni smo maksimalno.”