Vesti

U21 | REMI U LUKSEMBURGU, BARAŽ SAD DALEKO

22.03.2024.

Mlada reprezentacija Srbije (U21) nije uspela da savlada u Luksemburgu skromnu selekcija domaćina – 1:1 (1:0) i posle neočekivanog remija, šanse za baraž na plasman na Prvenstvo Evrope koje se iduće godine održava u Slovačkoj, svela je na minimum.

STRELCI: 0:1 Mitrović 4, 1:1 Gonsalveš 51. Stadion: „Emil Majriš“ u Eč sur Lazetu.  Sudija: Hrisovalantis Teuli (Kipar).

LUKSEMBURG: Šedvajler, Tores, Agostineli, Siner, Lohel, Flik, Berberi (74. Korea), Gonsalves, Englaro (86. Beverli), Rodriges (74. Hoka), Embalo (59. Videira). Selektor Dan Huet

SRBIJA: V. Ilić, Kovačević (86. Lazetić), M. Ilić, Drezgić, Lazić (79. Mimović), Lukić, Stevanović, Prijović (69. Pantović), Kabić (79. Miladinović), Vlahović (69. Gluščević), S. Mitrović. Selektor Ljubinko Drulović

U prvom delu susreta praktično da nije bilo nekih pravih prilika, a već posle nekoliko minuta igre, zahvaljujući nesporazumu i lošoj reakciji zadnje linije Luksemburga, Stefan Mitrović se našao sam ispred mreže domaćina i usledila je poklon realizacija. Rani gol kao da je uticao na intezitet meča, bez izrazitih prilika i neophodne energije kojom bi se ugrozila mreža rivala.

Više uzbuđenja bilo je u nastavku, a domaćin je u 51. uspeo da priredi malo iznenađenje i postigne gol za izjednačenje. Svemu je prethodio prekršaj na 18 metara od gola Veljka Ilića. Gonsalveš je uputio udarac i lošta je završila u donjem desnom uglu. Igra se od tog trenutka preselila na polovinu Luksemburga, veoma brzo mogli smo do novog vođstva, ali sada je stativa bila saveznik Šedvajlera. Igrao se 68. minut kada smo propustili najbolju priliku, Vanja Vlahović je bio sam i neometan na svega nekoliko metara od gola Luksemburga, uputio je udarac glavom ali Šedvajler je odlično reagovao i spasio već viđen gol. Selektor Drilović izvršio je nekoliko izmena, priliku su dobili Pantović, Miladinović, Gluščević, Mimović…ali Luksemburg je odolevao.