A selekcija

MIJAT GAĆINOVIĆ PRED MEČ SA KIPROM | BOLJA SLIKA, U NEMAČKOJ PRAVI (VIDEO)

23.03.2024.

Reprezentaciju Srbije, posle meča u Moskvi, očekuje nova provera, sada u Larnaki protiv Kipra. Orlovi na put kreću u nedelju, a dan kasnije sledi drugi martovski duel. O meču sa Rusijom, ali i onome što sledi govorio je povratnik u najbolji nacionalni tim, Mijat Gaćinović.

Uvek je teško govoriti posle poraza, ali kao što su mnogi apostrofirali posle meča u Moskvi, i ako mora da se izgubi, bolje sada nego na evropskom.
-Iskreno, zaboleo nas je ovaj poraz, naravno nismo ga očekivali, išli smo sa namerom da pobedimo tu utakmicu, nema veze da li je prijateljska ili je kvalifikaciona. Uvek idemo na pobedu, šteta što su se stvari tako izdešavale, moramo što pre da izvučemo pouke, da vidimo šta nije bilo kako treba i već na sledećoj utakmici da pokazemo drugo lice – kaže Mijat Gaćinović.
Svi ističu, priznao je i selektor Rusije Karpin, da je prestrogo isključenje pokvarilo celu utakmicu. Pre svega neke zamisli koje je selektor Stojković hteo da izvede na ovom meču?
-Slažem se, naravno, sigurno da je uticalo. Ne treba sada o tome mnogo pričati, treba da vidimo šta možemo da radimo bolje i da se skoncentrišemo na te stvari.

Ostaje žal zbog dve šanse, prva Jovićeva, druga tvoja, pokušao si atraktivno makazicama ali zamalo si bio neprecizan?
-Probao sam da završim na vreme, jer sam video da golman istrčava i da nemam vremena da sačekam da lopta padne, pokušao sam da postignem gol makazicama. Trebao sam da pogodim mrežu jer sam bio blizu ali nije bila baš laka situacija. Mislim ipak da sam mogao da postignem gol.
Sledi Kipar, prilika za iskupljenje, jel ste malo između vas razgovarali koliko je bitno i ako je prijateljska da se napravi sada pozitivan rezultat posle meča u Moskvi?
-Jesmo, naravno, mislim nikome nije drago kad se ovako nešto desi, pokušavamo da vidimo šta su razlozi tih stvari koje su se desile i da izvučemo pouke, pokažemo već od danas na treningu, pogotovo na Kipru, drugo lice, u puno boljem svetlu.
Dobili ste u međuvremenu još jednog Grka iz tabora reprezentacije, Nemanja Maksimović je potpisao za Panatinaikos, srpska kolonija u grčkom prvenstvu je sve veća?
-Da, stiže i Maksa, koji mi je jako dobar prijatelj. Žao mi je što nećemo igrati za isti tim ali biće dobre borbe.
Grčki klubovi su sjajno prošli u Evropi, da li si ih pratio? I reprezentacija je sada na korak do Evropskog prvenstva.
-Jesam.iskreno drago mi je, to je jako dobro za grčki fudbal. Očekivao sam da će PAOK da prođe, Olimpijakos je bio iznenđenje, prvo zato što su tako visokim rezultatom izgubili kod kuće od Makabija. Imaju dosta dobrih pojedinaca, u drugoj utakmici su pokazali kako oni mogu da igraju kad su pravi, drago mi je da su prošli i jedni i drugi, i da su pokazali koliko Grčka liga raste zadnjih godina. Mislim da će da raste i u narednom periodu.


Bosna i Hercegovina nije uspela da eliminiše Ukrajinu, pratili ste prenos na večeri posle vaše utakmice?
-Bilo bi nam draže da su prošli, bili su blizu, ali šteta u zadnjim minutama su primili jedan, pa onda drugi gol. Baš šteta.
Za kraj, jel se kod tebe lično oseća već groznica Evropskog prvenstva?
-Pa dobro, ima još dosta vremena, sad su u fokusu pripremne utakmice, mislim da smo skoncentrisani uvek na sledeću utakmicu, tako da ima vremena – rekao je Mijat Gaćinović.