А селекција

МИЈАТ ГАЋИНОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА КИПРОМ | БОЉА СЛИКА, У НЕМАЧКОЈ ПРАВИ (ВИДЕО)

23.03.2024.

Репрезентацију Србије, после меча у Москви, очекује нова провера, сада у Ларнаки против Кипра. Орлови на пут крећу у недељу, а дан касније следи други мартовски дуел. О мечу са Русијом, али и ономе што следи говорио је повратник у најбољи национални тим, Мијат Гаћиновић.

Увек је тешко говорити после пораза, али као што су многи апострофирали после меча у Москви, и ако мора да се изгуби, боље сада него на европском.
-Искрено, заболео нас је овај пораз, наравно нисмо га очекивали, ишли смо са намером да победимо ту утакмицу, нема везе да ли је пријатељска или је квалификациона. Увек идемо на победу, штета што су се ствари тако издешавале, морамо што пре да извучемо поуке, да видимо шта није било како треба и већ на следећој утакмици да показемо друго лице – каже Мијат Гаћиновић.
Сви истичу, признао је и селектор Русије Карпин, да је престрого искључење покварило целу утакмицу. Пре свега неке замисли које је селектор Стојковић хтео да изведе на овом мечу?
-Слажем се, наравно, сигурно да је утицало. Не треба сада о томе много причати, треба да видимо шта можемо да радимо боље и да се сконцентришемо на те ствари.

Остаје жал због две шансе, прва Јовићева, друга твоја, покушао си атрактивно маказицама али замало си био непрецизан?
-Пробао сам да завршим на време, јер сам видео да голман истрчава и да немам времена да сачекам да лопта падне, покушао сам да постигнем гол маказицама. Требао сам да погодим мрежу јер сам био близу али није била баш лака ситуација. Мислим ипак да сам могао да постигнем гол.
Следи Кипар, прилика за искупљење, јел сте мало између вас разговарали колико је битно и ако је пријатељска да се направи сада позитиван резултат после меча у Москви?
-Јесмо, наравно, мислим никоме није драго кад се овако нешто деси, покушавамо да видимо шта су разлози тих ствари које су се десиле и да извучемо поуке, покажемо већ од данас на тренингу, поготово на Кипру, друго лице, у пуно бољем светлу.
Добили сте у међувремену још једног Грка из табора репрезентације, Немања Максимовић је потписао за Панатинаикос, српска колонија у грчком првенству је све већа?
-Да, стиже и Макса, који ми је јако добар пријатељ. Жао ми је што нећемо играти за исти тим али биће добре борбе.
Грчки клубови су сјајно прошли у Европи, да ли си их пратио? И репрезентација је сада на корак до Европског првенства.
-Јесам.искрено драго ми је, то је јако добро за грчки фудбал. Очекивао сам да ће ПАОК да прође, Олимпијакос је био изненђење, прво зато што су тако високим резултатом изгубили код куће од Макабија. Имају доста добрих појединаца, у другој утакмици су показали како они могу да играју кад су прави, драго ми је да су прошли и једни и други, и да су показали колико Грчка лига расте задњих година. Мислим да ће да расте и у наредном периоду.


Босна и Херцеговина није успела да елиминише Украјину, пратили сте пренос на вечери после ваше утакмице?
-Било би нам драже да су прошли, били су близу, али штета у задњим минутама су примили један, па онда други гол. Баш штета.
За крај, јел се код тебе лично осећа већ грозница Европског првенства?
-Па добро, има још доста времена, сад су у фокусу припремне утакмице, мислим да смо сконцентрисани увек на следећу утакмицу, тако да има времена – рекао је Мијат Гаћиновић.