А селекција

EURO 2024 | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА И СТРАХИЊЕ ПАВЛОВИЋА

24.06.2024.

Најбоља репрезентација Србије игра у уторак, 25. јуна последњи меч групне фазе Првенства Европе у Немачкој, против Данске у Минхену (21,00). Дан пре меча на Алијанц Арени, пред новинарима су били селектор Драган Стојковић и репрезентативац Страхиња Павловић.

-Размишљамо о свим сегментима када је у питању формација, један или два нападача, све ће да се види сутра – каже селектор Србије.- Расположени смо, сутра је празник фудбала, велика утакмица, свако треба да буде расположен. А Лазара Самарџића сам питао да ли је спреман да игра? Спреман је, једва чека да полети. Данска је добра, јака репрезентација, добро организован тим, али ово је меч „лице у лице“, три бода су у игри, веома важна утакмица за обе репрезентације. Ја моје играче гледам као тим, од првог дана форсирамо тај стил понашања да је тим тај који побеђује и губи, и не бих никога издвајао. Делујемо организовано, тимски, сваки играч даје допринос, нема самоистицања, фокус је да је тим увек био и јесте најважнији. Задовољан сам њиховим понашањем, заједно смо од 28. маја, беспрекорно понашање, чуди ме да се понекад не потуку, јер то се дешава, али моји играчи су фини и заиста немам замерке. И то је оно што нас краси, неко би можда покушао то да разбије, ту хармонију, али не дамо се. Желимо да поправимо тај улаз у меч, разговарамо, јер то није био случај само овде, него тако је било у Аустрији и Шведској. Трудимо се, верујем да ћемо то поправити сутра. Радимо видео анализе, разговарамо, ове две утакмице смо одиграли доста добро, надам се да ће и трећа бити у истом ритму. У фасцикли је данас био тим, записан је, чиста идеја, рекао сам да ће бити промена, али једна, две или три, не значи вам ништа. Утакмица траје 90 плус минута, размишљамо како да доведемо утакмицу у ток који желимо. Морамо да будемо паметни и повучемо неке потезе по питању стартне поставе, али и клупе, она је данас много, много важна, за епилог утакмице. План игре како Србија треба да изгледа на терену постоји, ситуација А, Б…После првенства ће бити сигурно полемика, али не волим негативу, нико не може да оспори да играчи Србије желе, да не дају све од себе…Квалитет шампионата је на високом нивоу, сутра је утакмица од велике важности. Овде смо први пут на првенству као Србија, треба бити реалан. Даћемо све од себе, Данска је одлична екипа, имају сјајне појединце, нико то не сме да потцени, али ми верујемо да можемо да играмо са Данском. Ериксен је играч који је обележио једну еру, одлична каријера, драго ми је да је после здравствених проблема опет међу нама, веома интелигентан играч, зна много, веома је тачан и прецизан, одличног шута. Ако почне сутра или уђе са клупе, морамо да обратимо пажњу. Треба га држати даље од опасне зоне, односно зоне шута. Он је играч светске класе.

Страхиња Павловић је истакао да нас очекује тежак меч, подсетио се меча са Словенијом, сада се осећа одлично. И он је поновио да Данска има добар тим, добре појединце и да Србију очекује веома тежак и захтеван меч. Захвалан је и на подршци Новака Ђоковића, најбољег тенисера у историји овог спорта.