Вести

U21 | РЕМИ У ЛУКСЕМБУРГУ, БАРАЖ САД ДАЛЕКО

22.03.2024.

Млада репрезентација Србије (U21) није успела да савлада у Луксембургу скромну селекција домаћина – 1:1 (1:0) и после неочекиваног ремија, шансе за бараж на пласман на Првенство Европе које се идуће године одржава у Словачкој, свела је на минимум.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Митровић 4, 1:1 Гонсалвеш 51. Стадион: „Емил Мајриш“ у Еч сур Лазету.  Судија: Хрисовалантис Теули (Кипар).

ЛУКСЕМБУРГ: Шедвајлер, Торес, Агостинели, Синер, Лохел, Флик, Бербери (74. Кореа), Гонсалвес, Енгларо (86. Беверли), Родригес (74. Хока), Ембало (59. Видеира). Селектор Дан Хует

СРБИЈА: В. Илић, Ковачевић (86. Лазетић), М. Илић, Дрезгић, Лазић (79. Мимовић), Лукић, Стевановић, Пријовић (69. Пантовић), Кабић (79. Миладиновић), Влаховић (69. Глушчевић), С. Митровић. Селектор Љубинко Друловић

У првом делу сусрета практично да није било неких правих прилика, а већ после неколико минута игре, захваљујући неспоразуму и лошој реакцији задње линије Луксембурга, Стефан Митровић се нашао сам испред мреже домаћина и уследила је поклон реализација. Рани гол као да је утицао на интезитет меча, без изразитих прилика и неопходне енергије којом би се угрозила мрежа ривала.

Више узбуђења било је у наставку, а домаћин је у 51. успео да приреди мало изненађење и постигне гол за изједначење. Свему је претходио прекршај на 18 метара од гола Вељка Илића. Гонсалвеш је упутио ударац и лошта је завршила у доњем десном углу. Игра се од тог тренутка преселила на половину Луксембурга, веома брзо могли смо до новог вођства, али сада је статива била савезник Шедвајлера. Играо се 68. минут када смо пропустили најбољу прилику, Вања Влаховић је био сам и неометан на свега неколико метара од гола Луксембурга, упутио је ударац главом али Шедвајлер је одлично реаговао и спасио већ виђен гол. Селектор Дриловић извршио је неколико измена, прилику су добили Пантовић, Миладиновић, Глушчевић, Мимовић…али Луксембург је одолевао.