Тренери

Тренерска организација (ОФТ ФСС)

Одлуком Управног одбора Фудбалског савеза Југославије, јануара 1950 године, основан је збор фудбалских тренера Југославије. За првог председника збора, изабран је предратни голман репрезентације Милован Јакшић – „Ел гранде Милован“.

Збор је основан у циљу уздизања младих тренера и усавршавања старијих. На курсевима и семинарима измењивана су искуства, делила нова сазнања фудбалске игре и промовисана професија тренера фудбала.

Образовање фудбалских тренера, почиње да се организује на факултету, под водством Професора Воје Раиновића, 60 година XX века.

Удружење тренера Фудбалског савеза Југославије, 1996. на својим школама фудбала почиње да организује курсеве за тренере и нострификације стечених диплома. Руководјење овим пројектом, поверено је Професору Мићи Бајићу, тренеру Професору Душану Ненковићу и секретару Драгославу Пивићу.

Школа за образовање фудбалских тренера ФСС, основана је 2002 године, као организациона јединица ФС СЦГ, са задатком едукације тренера у фудбалу..
Школа је добила сертификат и дозволу едукације тренера по Конвенцији УЕФА ЈИРА ПАНЕЛА за нивое Б, А и ПРО. Сваки од ових нивоа у склопу лиценцирања фудбалских клубова, даје право носиоцима ових диплома и лиценци, да обављају делатност фудбалских тренера, у свим савезима чланицама УЕФА.

Школа је током свог постојања, доживела неколико трансформација. Како је поменуто од 2002 год. почела је своју делатност у заједничкој држави, савезу са Црном Гором, а данас ради у оквиру Фудбалског Савеза Србије.
Током 2002 – 2004 је сарађивала са Вишом школом за тренере , едукујући групе полазника Б и А нивоа, под менторством УЕФА. Школа је у том периоду, добила дозволу да самостално врши едукацију и издаје УЕФА дипломе и лиценце.

Школа је први пут добила могућност образовања групе едукације УЕФА ПРО нивоа, јуна 2005 године. Први ментор ПРО, испред УЕФА, био је Чех Др.Јозеф Венглош.

У програмима ПРО нивоа, као предавачи, учествовала су позната имена тренера из иностранства: Марчело Липи, Алберто Закерони, Хавијер Клементе, Франко Ферара, Хозе Луис Серано, Јирген Ребер, Валтер Зенга, Роберто Манћини, Иван Вуцов, Слуцки, Кеирош, Кастело, Микеле Ећари…

Од наших тренера запажена предавања имали су Миљан Миљанић, Томислав Ивић, Милован Ђорић, Љупко Петровић, Милорад Косановић, Љубиша Тумбаковић, Слободан Сантрач, Илија Петковић…

Директoри Шкoле –2002/2014

Миљaн Миљaнић

Љупкo Петрoвић

Милoвaн Ђoрић

Милoрaд Кoсaнoвић

Душaн Сaвић

У јануару 2014. године, одлуком Извршног Одбора ФСС, конституисан је:

Центар за едукацију фудбалских тренера ФСС,

са задатком, да у савременој организацији, новим програмима, управљачким функцијама, прилагођених фудбалу новог миленијума, едукује тренере фудбала по програмима, стандардима и условима будуће УЕФА Конвенције.
Управљање Центром поверено је: директору Центра Душану Савићу, директору образовања Милошу Миљанићу и секретару Центра Слободану Пејовићу.
Да би цела процедура нашег заједничког посла несметано и благовремено текла, бринуле су се и наше колегинице Биљана Милинић и Јасминка Зарић.

Директори Центра за едукацију ФСС – 2014…

Душан Савић
Директор ЦЕФТА
2014 – 2016

Александар Јанковић
Директор едукације
2017 – 2018

Милош Миљанић
Председник ОФТ ФСС,
Директор едукације 2018 …


Managment

Милица Ђорић

Контакт телефон: 064 818 0 143
Емаил: [email protected]

САЗИВ 2019/23

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је ванредна седница Скупштине Тренерске организације Фудбалског савеза Србије на којој је изабран нови председник ОФТ ФСС а поверење је указано Милошу Миљанићу. За потпредседника ОФТ ФСС изабран је Бранко Бабић, стручњак завидне тренерске каријере.

ДЕЛЕГАТИ

ОФТ ФСБ – Бранко Бабић, Милан Миловановић, Милош Миљанић, Иван Јевић, Милан Кујић
ОФТ ФСВ – Бранислав Булатовић, Триво Илић, Мирољуб Остојић, Владимир Јоцић, Спасоје Јелачић
ОФТ ФСРЗС – Славољуб Кизић, Драгослав Радивојевић, Душко Обадовић, Славенко Кузељевић, Рашо Бабић
ОФТ РИС – Дејан Бранковић, Милан Тошић, Владица Цекић, Слободан Филиповић, Александар Трајковић

ПРЕДСЕДНИК

МИЛОШ МИЉАНИЋ

ПОТПРЕДСЕДНИК

Бранко Бабић

ИЗВРШНИ ОДБОР

Милош Миљанић – председник
Бранко Бабић – потпредседник
Славољуб Кизић – ОФТ ФС РЗС
Дејан Бранковић – ОФТ ФС РИС
Триво Илић – ОФТ ФСВ

КОМИСИЈА ЗА СТАТУСНА ПИТАЊА

Предраг Стојановић

КОМИСИЈА ЗА ИЗДАВАЊЕ ДОЗВОЛА ЗА РАД

Бранко Бабић – председник
Милица Ђорић – члан
Ненад Поповић – члан

СТРУЧНИ КОНСАЛТИНГ

НАЦИО ПРО списак
УЕФА ПРО списак
За контакт тренера обратити се тренерској организацији:
Контакт телефон: 064 818 0 143
Емаил: [email protected]