Вести

U21 | ”ОРЛИЋИ” У ЛУКСЕМБУРГУ: ТРЕНИНГ, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ЉУБИНКА ДРУЛОВИЋА И СТЕФАНА МИТРОВИЋА ПРЕД СУТРАШЊИ МЕЧ

21.03.2024.


Млада репрезентација стигла је у Луксембург, где је сутра од 19.30 на стадиону ”Емил Мајриш” у граду Еч-сур-Лазете очекује важан меч у оквиру квалификација за Европско првенство против селекције домаћина.

Поред Петра Раткова који ће због повреде пропустити мартовске мечеве и од раније поређеног капитена Владимира Лучића, селектор Љубинко Друловић неће моћи да рачуна ни на Стефана Лековића, такође због повреде, док је остатак екипе спреман да одговори захтевима:

”Стигли смо и након пута најпре радили на опоравку играча, с обзиром да је увек мало времена (свега неколико тренинга) за припрему. Међутим, играчи знају наше захтеве и принципе према којима функционишемо. Луксембург је агресивна екипа, очекујем да у овом мечу буду још агресивнији него у оном претходном. Нажалост, немамо на располагању Раткова, који је важан шраф у нашем тиму, а Лековић се такође повредио. Задовољан сам како сви момци који су овде раде, конкуренција у тиму постоји и спремни су за оно што нас чека. Свесни смо колико је ова утакмица за нас важна у наставку борбе за пласман на Европско првенство. Све зависи од нас, уколико будемо на свом нивоу, сигуран сам да ћемо освојити три бода и дочекати у добром расположењу утакмицу против Северне Ирске”, изјавио је селектор.

Стефан Митровић је био део тима који је славио против Луксембурга у последњем мечу ”Орлића”, међутим, верује да Србију сутра очекује знатно захтевнији задатак:

”Верујемо у победу у Луксембургу. Знамо да неће бити лако и да морамо бити сто одсто спремни и фокусирани да бисмо дошли до жељена три бода. Мислим да нас очекује тежа утакмица од оне претходне. Луксембург игра код куће и нема шта да изгуби. Знамо да су посебно опасни из контра напада и да имају брзе нападаче. За нас, две наредне утакмице су финале. Морамо победити обе како бисмо имали шансе да се пласирамо на Европско првенство. Задовољан сам припремом меча, радили смо интензивно и доста тактички. Знамо шта морамо да урадимо да дођемо до три бода. Спремни смо максимално.”