Vesti

U21 | ”ORLIĆI” U LESKOVCU, SELEKTOR LJUBINKO DRULOVIĆ I ALJOŠA VASIĆ PRED UTAKMICU PROTIV SEVERNE IRSKE

25.03.2024.Mlada reprezentacija Srbije sutra od 18 časova dočekuje Severnu Irsku na stadionu ”Dubočica” u Leskovcu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. Po povratku iz Luksemburga, ”Orlići” su odradili dva treninga u izvanrednim uslovima, a pobeda protiv gostiju sa ”Ostrva” nameće se kao imperativ.

Pored povređenih Vladimira Lučića, Petra Ratkova i Stefana Lekovića, utakmicu protiv Severne Irske propustiće i Igor Miladinović zbog povrede, ali i Mihajlo Ilić, koji ima tri žuta kartona.

Selektor Ljubinko Drulović pohvalio je uslove na stadionu ”Dubočica” i istakao da očekuje izvanrednu podršku:

”Stadion je stvarno prelep, prvi put sam ovde. Očekujemo dobru utakmicu, da dobro odigramo mi pre svega i pobedimo. Očekujemo takođe dobar odziv navijača i veliku podršku ovde. Mislim da imamo sve uslove da svoje ciljeve ostvarimo i da nas očekuje jedna prava fudbalska atmosfera.”

Mlada reprezentacija je velika prilika i sjajno iskustvo za momke koji će jednog dana igrati u A timu.

”Ovo je naša druga reprezentacija, odmah ispod A selekcije i ja sam uveren da će ovi igrači u nekoj bliskoj budućnosti biti deo A tima. To je i za njih velika šansa da preko mlade reprezentacije dođu do najvišeg nivoa. Naravno, moramo i rezultatski da budemo uspešni i pokažemo da možemo da se takmičimo sa najboljima. Ništa nije izgubljeno. Dok god postoji šansa, daćemo sve od sebe da ostvarimo ono što se od nas i očekuje. Želimo sutra pobedu i da mirne glave čekamo septembar i odlučujuće mečeve”, završio je selektor.

Aljoša Vasić priželjkuje dobru podršku sa tribina i drugu pobedu protiv Severne Irske:

”Svaka naredna utakmica je za nas najvažnija da bismo nastavili borbu za plasman na Evropsko prvenstvo. Biće teško, znamo kako je bilo kada smo igrali u Belfastu. Fizički su jaki, moramo da se borimo za svoju zemlju i pobedimo na kraju. Nadam se da će biti dosta publike, teren je super, atmosfera u ekipi dobra, postoje svi uslovi da ostvarimo dobar rezultat i zadovoljni se vratimo obavezama u klubovima.”

Ulaznice za utakmicu Srbija – Severna Irska mogu se kupiti onlajn putem sajta ”Ticketline” ili na blagajnama stadiona ”Dubočica” na dan utakmice od 10 časova do početka utakmice.