U 21

Đurđević hoće sezonu iz snova, Grujiću prvi meč najvažniji

16.06.2017.

Uroš Đurđević i Marko Grujić uoči premijere sa Portugalom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

U atmosferi koja svih ovih godina krasi zlatnu generaciju srpskog fudbala, Lalatovićevi izabranici očekuju premijerni duel sa Portugalom na Prvenstvu Evrope u Poljskoj. Sutra od 18,00 na stadionu u Bidgošću, Đurđević i saigrači ispisuju nove stranice našeg reprezentativnog fudbala, jer su svojim delima već pokazali da imaju i znanja i moći da naciji podare mnogo lepih trenutaka.Respekt prema svima, ali vera u sebe i svoje mogućnosti su ono što generaciju pobednika čini velikom…
-Svi znamo da se nalazimo u jako teškoj grupi, sa Portugalom i Španijom koji su svakako jedni od favorita za osvajanje šampionata. Mi, međutim, gledamo sebe, spremamo se za prvu utakmicu koju smo obeležili kao najvažniju , jer ako pobedimo Portugal mislim da bi napravili veliki korak ka polufinalu – ističe kapiten Orlića, Uroš Đurđević.
Portugalci su odavno na radaru stručnog štaba, a svakodnevno pod lupom igrača na sastancima gde se analiziraju svi detalji…
-Svaki dan se upoznajemo sa nekim novim detaljima. Kada se radi o zadnjoj liniji, meni veoma interesantnom, sve nam je servirano kao na dlanu. Jedan centralni defanzivac je iz Sportinga, visok, neokretan, drugi je isto malo sporiji. Znamo kako treba protiv takvog profila igrača, igraćemo visoko, presing loptu, na protivnika.
Od prvog dana selektor Lalatović zahteva da se igra veoma ofanzivno…
-Selektor traži od nas da igramo napadački, a sigurno da Portugalci nisu navikli da igraju pod presingom, jer se radi o ekipi koja je navikla da dominira. A mi želimo da uđemo u meč kao protiv Švedske, otresito, hrabro, jer verujemo u sebe, imamo dovoljno samopouzdanja. Naravno, vodićemo o svemu računa, ali napad je naša opcija.
Mnogi su apotrofirali Portugal kao favorita u ovom meču, kao da su zaboravili na činjenicu da je u ovoj selekciji Srbije 12 igrača koji su bili prvaci Evrope ili sveta u mlađem uzrastu…
-Dugo smo zajedno, tri,četiri godine i ova generacija može da uradi zaista mnogo, što je i pokazala u prošlosti. A vidim da smo malo potcenjeni, mnogi su Portugal proglasili za velikog favorita. Nisam siguran da je to realna slika. Teren će sve pokazati, a mi znamo šta želimo i koliko možemo.
Kapiten ima iza sebe ima fantastičnu sezonu, ali glad za trofejima je velika…
-Selektor mi je dao sedam dana da se malo odmorim, regenerišem. Osećam se zaista dobro, spreman sam da dam maksimum. Posle dva trofeja sa Partizanom i titule najboljeg strelca lige, ostalo mi je samo da osvojim medalju na ovom šampionatu i da imam definitivno sezonu iz snova – rekao je Uroš Đurđević.

A veliku bitku na sredini terena sa veoma brzim i neugodnim portugalskim igračima vodiće Marko Grujić…
-Dobro smo se pripremili, ostalo je da finaliziramo neke detalje o protivniku. Oni su dobra selekcija, slažem se da je prva utakmica veoma važna za dalji tok turnira, jer bi u slučaju dobrog rezultata i kasnijeg trijumfa protiv Makedonije praktično overili plasman u polufinale – ističe igrač Liverpula.
Portugalci su moćan protivnik…
-Oni su kao i Brazilci „rođeni sa loptom“. Od Brazilaca ih razdvaja to što su prgaviji, agresivniji, ali ne mogu da se pohvale taktičkom disciplinom. Jesu brzi, tehnički jaki, ali imaju i mana koje smo videli u analizama. Nećemo ući u njihov ritam, izbegavaćemo konfliktne situacije,ostati hladne glave.Imamo lek za njih.
Selektor Lalatović ima tim koji će početi meč, a koja je to pozicija koja najviše odgovara vezisti Liverpula…
-Upravo ono što selektor traži od mene. Nije to poslednji čovek ispred odbrane ili neka „desetka“ već prostor između ta dva igrača. Mislim da smo svi spremni da odgovorimo visokim zahtevima, imamo rešenja za mnoge situacije, jer su i na klupi igrači koji u svakom trenutku mogu da rešavaju situacije na terenu, da donesu prevagu. Spremni smi i verujemo u ono što radimo – rekao je Marko Grujić.