У 21

Ђурђевић хоће сезону из снова, Грујићу први меч најважнији

16.06.2017.

Урош Ђурђевић и Марко Грујић уочи премијере са Португалом на Европском првенству у Пољској

У атмосфери која свих ових година краси златну генерацију српског фудбала, Лалатовићеви изабраници очекују премијерни дуел са Португалом на Првенству Европе у Пољској. Сутра од 18,00 на стадиону у Бидгошћу, Ђурђевић и саиграчи исписују нове странице нашег репрезентативног фудбала, јер су својим делима већ показали да имају и знања и моћи да нацији подаре много лепих тренутака.Респект према свима, али вера у себе и своје могућности су оно што генерацију победника чини великом…
-Сви знамо да се налазимо у јако тешкој групи, са Португалом и Шпанијом који су свакако једни од фаворита за освајање шампионата. Ми, међутим, гледамо себе, спремамо се за прву утакмицу коју смо обележили као најважнију , јер ако победимо Португал мислим да би направили велики корак ка полуфиналу – истиче капитен Орлића, Урош Ђурђевић.
Португалци су одавно на радару стручног штаба, а свакодневно под лупом играча на састанцима где се анализирају сви детаљи…
-Сваки дан се упознајемо са неким новим детаљима. Када се ради о задњој линији, мени веома интересантном, све нам је сервирано као на длану. Један централни дефанзивац је из Спортинга, висок, неокретан, други је исто мало спорији. Знамо како треба против таквог профила играча, играћемо високо, пресинг лопту, на противника.
Од првог дана селектор Лалатовић захтева да се игра веома офанзивно…
-Селектор тражи од нас да играмо нападачки, а сигурно да Португалци нису навикли да играју под пресингом, јер се ради о екипи која је навикла да доминира. А ми желимо да уђемо у меч као против Шведске, отресито, храбро, јер верујемо у себе, имамо довољно самопоуздања. Наравно, водићемо о свему рачуна, али напад је наша опција.
Многи су апотрофирали Португал као фаворита у овом мечу, као да су заборавили на чињеницу да је у овој селекцији Србије 12 играча који су били прваци Европе или света у млађем узрасту…
-Дуго смо заједно, три,четири године и ова генерација може да уради заиста много, што је и показала у прошлости. А видим да смо мало потцењени, многи су Португал прогласили за великог фаворита. Нисам сигуран да је то реална слика. Терен ће све показати, а ми знамо шта желимо и колико можемо.
Капитен има иза себе има фантастичну сезону, али глад за трофејима је велика…
-Селектор ми је дао седам дана да се мало одморим, регенеришем. Осећам се заиста добро, спреман сам да дам максимум. После два трофеја са Партизаном и титуле најбољег стрелца лиге, остало ми је само да освојим медаљу на овом шампионату и да имам дефинитивно сезону из снова – рекао је Урош Ђурђевић.

А велику битку на средини терена са веома брзим и неугодним португалским играчима водиће Марко Грујић…
-Добро смо се припремили, остало је да финализирамо неке детаље о противнику. Они су добра селекција, слажем се да је прва утакмица веома важна за даљи ток турнира, јер би у случају доброг резултата и каснијег тријумфа против Македоније практично оверили пласман у полуфинале – истиче играч Ливерпула.
Португалци су моћан противник…
-Они су као и Бразилци „рођени са лоптом“. Од Бразилаца их раздваја то што су пргавији, агресивнији, али не могу да се похвале тактичком дисциплином. Јесу брзи, технички јаки, али имају и мана које смо видели у анализама. Нећемо ући у њихов ритам, избегаваћемо конфликтне ситуације,остати хладне главе.Имамо лек за њих.
Селектор Лалатовић има тим који ће почети меч, а која је то позиција која највише одговара везисти Ливерпула…
-Управо оно што селектор тражи од мене. Није то последњи човек испред одбране или нека „десетка“ већ простор између та два играча. Мислим да смо сви спремни да одговоримо високим захтевима, имамо решења за многе ситуације, јер су и на клупи играчи који у сваком тренутку могу да решавају ситуације на терену, да донесу превагу. Спремни сми и верујемо у оно што радимо – рекао је Марко Грујић.