Архива

ИЗВРШНИ ОДБОР ФСС

15.06.2017.

Драгиша Бинић нови члан ИО ФСС задужен за регуларност такмичења, потпредседник Саво Милошевић у одсуству Славише Кокезе има ингеренције председника ФСС

У Спортском центру ФСС одржана је седница Извршног одбора Фудбалског савеза Србије којом је председавао председник Славиша Кокеза.Нови члан Извршног одбора ФСС постао је Драгиша Бинић, који ће у наредном периоду бити задужен за регуларност такмичења. Нови члан фудбалске Владе је још једно велико фудбалско име, Младен Крстајић, а поверење је указано и Милутину Баштовановићу.

Оставку на место потпредседника ФСС поднео је Новица Тончев, који је постао нови члан Одбора за хитна питања ФСС.

Одлуком Извршног одбора ФСС именована је нова Судијска комисија у саставу Раде Ђуровић, Милан Караџић и Дејан Филиповић, под чијом надлежношћу ће бити Суперлига, Прва лига Србија, женске лиге, футсал лига, односно кадетска и омладинска лига Србије.

Усвојена је и одлука о промени Пропозиција о такмичењу од сезоне 2018/19. Број клубова Суперлиге остаје исти, али ће 14-пласирана екипа да игра бараж мечеве са екипом из Прве лиге. Наиме, две првопласиране екипе из Прве лиге обезбедиће директан пласман у елиту а трећа, четврта, пета и шеста екипа на табели играће по систему 3-6, 4-5 за финале баража и победу која ће обезбедити дуел са 14-пласираном екипом Суперлиге у великом баражу.