Вести

U21 | ”ОРЛИЋИ” У ЛЕСКОВЦУ, СЕЛЕКТОР ЉУБИНКО ДРУЛОВИЋ И АЉОША ВАСИЋ ПРЕД УТАКМИЦУ ПРОТИВ СЕВЕРНЕ ИРСКЕ

25.03.2024.Млада репрезентација Србије сутра од 18 часова дочекује Северну Ирску на стадиону ”Дубочица” у Лесковцу у оквиру квалификација за Европско првенство 2025. По повратку из Луксембурга, ”Орлићи” су одрадили два тренинга у изванредним условима, а победа против гостију са ”Острва” намеће се као императив.

Поред повређених Владимира Лучића, Петра Раткова и Стефана Лековића, утакмицу против Северне Ирске пропустиће и Игор Миладиновић због повреде, али и Михајло Илић, који има три жута картона.

Селектор Љубинко Друловић похвалио је услове на стадиону ”Дубочица” и истакао да очекује изванредну подршку:

”Стадион је стварно прелеп, први пут сам овде. Очекујемо добру утакмицу, да добро одиграмо ми пре свега и победимо. Очекујемо такође добар одзив навијача и велику подршку овде. Мислим да имамо све услове да своје циљеве остваримо и да нас очекује једна права фудбалска атмосфера.”

Млада репрезентација је велика прилика и сјајно искуство за момке који ће једног дана играти у А тиму.

”Ово је наша друга репрезентација, одмах испод А селекције и ја сам уверен да ће ови играчи у некој блиској будућности бити део А тима. То је и за њих велика шанса да преко младе репрезентације дођу до највишег нивоа. Наравно, морамо и резултатски да будемо успешни и покажемо да можемо да се такмичимо са најбољима. Ништа није изгубљено. Док год постоји шанса, даћемо све од себе да остваримо оно што се од нас и очекује. Желимо сутра победу и да мирне главе чекамо септембар и одлучујуће мечеве”, завршио је селектор.

Аљоша Васић прижељкује добру подршку са трибина и другу победу против Северне Ирске:

”Свака наредна утакмица је за нас најважнија да бисмо наставили борбу за пласман на Европско првенство. Биће тешко, знамо како је било када смо играли у Белфасту. Физички су јаки, морамо да се боримо за своју земљу и победимо на крају. Надам се да ће бити доста публике, терен је супер, атмосфера у екипи добра, постоје сви услови да остваримо добар резултат и задовољни се вратимо обавезама у клубовима.”

Улазнице за утакмицу Србија – Северна Ирска могу се купити онлајн путем сајта ”Ticketline” или на благајнама стадиона ”Дубочица” на дан утакмице од 10 часова до почетка утакмице.