У 21

Идемо на победу против Португала

16.06.2017.

Селектор Ненад Лалатовић задовољан урађеним верује у карактер и квалитет генерације коју предводи на Европском првенству у Пољској

Практично „три у један“ (годишта 1994/95/96) генерацију која је била најбоља у Европи до 19 година, а затим и првак света у узрасту до 20 година, сада очекује нови испит на још једном, вишем нивоу. На никад јачем Првенству Европе за младе репрезентације, Србија се налази у групи са фудбалским силама Португалом и Шпанијом и највећим изненађењем у квалификацијама , селекцијом БЈР Македонијом. Победник групе добија све, јер иде у борбу за финале, а другопласираном остаје само нада, јер из три групе само најбољи други може да рачуна на пласман у полуфинале. Србија жели пласман у полуфинале, све поштује, али себе највише…
-Здовољан сам оним што смо урадили – истиче селектор Ненад Лалатовић.- На физичком плану смо радили јако добро, на тактичком одрадили све што је неопходно. Играмо против три јако добре репрезентације, направили смо добру анализу свих ривала, а први меч је по правилу најважнији.
Португал су сви прогласили фаворитом …
-Медији су пренели да један њихов играч вреди колико цела наша репрезентација. Мисле на Санчеза, али не игра само новац. И моји играчи имају велику цену, играју у великим клубовима, они су прваци Европе и света. Једноставно, они имају огроман квалитете и мени је част што радим са таквим момцима и играчима. И сигуран сам да уколико дају свој максимум, а сигуран сам да ће тако бити, ни резултат неће да изостане. Без обзира што се налазимо у групи смрти.

Многи су нас потценили, а ради се о генерацији која је много тога освојила…
-Да, јесмо, и све то треба да буде додатни мотив за играче. Рекао сам и њима, можемо да будемо десет пута прваци Европе или света али тако ће увек бити, гледаће на нас као да немамо шта да тражимо, јер то су Шпанија,Португал, Немачка…Увек силе. О себи мисле само најбоље. Али полако, све ће да се види на терену.
Има ли дилема око тима…
-Гаћиновић и Живковић нису тренирали дан-два, али су се прикључили и могу да рачунам на њих. Сви они једва чекају да почне првенство, уосталом као и ја. Немам недоумица око тима.
Како против Португала…
-Технички су јаки, навикли су увек да доминирају. Ми, међутим, желимо победу. Играћемо са свима на победу. Противник само својим квалитетом може да нас натера да се бранимо, али ја никада као тренер нећу да се фокусирам само на одбрану. Не, у сваки меч улазимо да победимо. Никада као тренер нисам рекао играчима „ја данас не желим да изгубим“.Не, тражим победу, а имамо карактер и квалитет то да остваримо. Момци су то много пута доказали и желе то поново – јасан је селектор Ненад Лалатовић.