У 21

Последњи тренинг и конференција за медије пред Португал, контроле и мере безбедности

16.06.2017.

Млада репрезентација Србије одржала је вечерас последњи тренинг пред сутрашњи меч са Португалом у првом колу наше групе на Европском првенству у Пољској. Пола часа пре изласка на терен стадиона у Бидгошћу, селектор Ненад Лалатовић и капитен Урош Ђурђевић одржали су конференцију за медије којој су присуствовали углавном домаћи извештачи.
Први човек Орлића поновио је да Србија све ривале поштује, али да верује у себе и своје могућности…
-Добро смо упознали селекцију Португала, али не желим да откривам детаље на тему наше тактике. Какву Србију можемо да очекујемо? Онакву какву народ жели да види, офанзивну, играћемо нападачки фудбал, јер никога се не плашимо. Бранићемо се само онда када нас на то неко натера, али увек ћемо први напасти. Понављам, Португал је јака селекција,дуго нису изгубили утакмицу, али све то више не важи када почне утакмица – рекао је Ненад Лалатовић.

Медији су запазили да селектор Србије „долази“ из лиге која је оспоравана, као и двојица нападача Ђурђевић и Ожеговић који су били веома ефикасни, а самим тим и веома цењени. Све ово у неку руку и демантује оне који оспоравају квалитет наше лиге, јер не тако давно управо је та лига дала омладинског првака Европе, а велики број играча из Суперлиге био је и шампион планете на Новом Зеланду.
-Не осећамо притисак без обзира на све оно што смо до сада остварили. У екипи имамо много играча који су освојили европску и светску титулу, тако да знамо колико можемо и шта желимо на овом такмичењу. Португал смо добро упознали кроз анализу и спремно дочекујемо утакмицу – истакао је Урош Ђурђевић.

Непосредно пред конференцију у прес салу на стадиону у Бидгошћу ушли су специјалци са псима како би детаљно извршили контролу сваког кутка,а на сваком кораку у близини и на самом стадиону су видне мере обезбеђења.За утакмицу Србија – Португал до сада је продато 11080 улазница.