U 21

Poslednji trening i konferencija za medije pred Portugal, kontrole i mere bezbednosti

16.06.2017.

Mlada reprezentacija Srbije održala je večeras poslednji trening pred sutrašnji meč sa Portugalom u prvom kolu naše grupe na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Pola časa pre izlaska na teren stadiona u Bidgošću, selektor Nenad Lalatović i kapiten Uroš Đurđević održali su konferenciju za medije kojoj su prisustvovali uglavnom domaći izveštači.
Prvi čovek Orlića ponovio je da Srbija sve rivale poštuje, ali da veruje u sebe i svoje mogućnosti…
-Dobro smo upoznali selekciju Portugala, ali ne želim da otkrivam detalje na temu naše taktike. Kakvu Srbiju možemo da očekujemo? Onakvu kakvu narod želi da vidi, ofanzivnu, igraćemo napadački fudbal, jer nikoga se ne plašimo. Branićemo se samo onda kada nas na to neko natera, ali uvek ćemo prvi napasti. Ponavljam, Portugal je jaka selekcija,dugo nisu izgubili utakmicu, ali sve to više ne važi kada počne utakmica – rekao je Nenad Lalatović.

Mediji su zapazili da selektor Srbije „dolazi“ iz lige koja je osporavana, kao i dvojica napadača Đurđević i Ožegović koji su bili veoma efikasni, a samim tim i veoma cenjeni. Sve ovo u neku ruku i demantuje one koji osporavaju kvalitet naše lige, jer ne tako davno upravo je ta liga dala omladinskog prvaka Evrope, a veliki broj igrača iz Superlige bio je i šampion planete na Novom Zelandu.
-Ne osećamo pritisak bez obzira na sve ono što smo do sada ostvarili. U ekipi imamo mnogo igrača koji su osvojili evropsku i svetsku titulu, tako da znamo koliko možemo i šta želimo na ovom takmičenju. Portugal smo dobro upoznali kroz analizu i spremno dočekujemo utakmicu – istakao je Uroš Đurđević.

Neposredno pred konferenciju u pres salu na stadionu u Bidgošću ušli su specijalci sa psima kako bi detaljno izvršili kontrolu svakog kutka,a na svakom koraku u blizini i na samom stadionu su vidne mere obezbeđenja.Za utakmicu Srbija – Portugal do sada je prodato 11080 ulaznica.