U 17

U17 EURO | SELEKTOR LUKOVIĆ I KAPITEN DELIBAŠIĆ PRED PREMIJERNI DUEL NA EP PROTIV SLOVENIJE (VIDEO)

17.05.2023.

Kadetska reprezentacija Srbije u četvrtak, 18. maja, od 17 časova (TV Sport Klub 1) igra premijerni meč na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Slovenije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Mađarske.

Uoči starta naše selekcije na Prvenstvu Evrope razgovarali smo sa selektorom Aleksandrom Lukovićem i kapitenom Nikšom Delibašićem.

„Utisci po dolasku u Budimpeštu su fenomenalni. Pohvalio bih domaćina turnira na fantastičnoj organizaciji, Uslovi u hotelu i trening centrima su zaista sjajni. Ono što je najbitnije za nas da su igrači zdravi i motivisani, da jedva čekaju da turnir počne, kao i svi mi u delegaciji. Ovo je zaista jedna lepa prilika da promovišemo našu zemlju u Evropi na najvećem mogućem nivou, što se tiče ove uzrastne kategorije. Spremni smo, radili smo dobro, jako sam zadovoljan kako smo odradili mini-pripreme u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, kao i do sada odrađene treninge u Budimpešti. Jedva čekamo da turnir počne i svi zajedno se radujemo sutrašnjoj utakmici. Za ovo smo se pripremali prethodne dve godine i mislim da momci treba da uživaju na ovom turniru, pošto je ovo njihovo prvo veliko takmičenje u, verujem, bogatim i uspešnim karijerama”, istakao je selektor Aleksandar Luković i dodao:

„Trenutno razmišljamo samo o Sloveniji i za nas je ta utakmica najbitnija. Poznajemo se dobro, već smo dva puta igrali sa njima i imam veliki respekt prema toj selekciji. Pripremili smo se na kvalitetan način, izanalizirali i protivnika i nas, i očekujem da sutra startujemo na šampionatu Evrope kako treba”, zaključio je Luković.

Kapiten selekcije Srbije do 17 godina ističe da je ekipa spremna za start na kontinentalnom šampionatu:

„Odradili smo mini-pripreme u Staroj Pazovi na kvalitetan način i spremni smo za predstojeće izazove. Uslovi ovde u Budimpešti su takođe odlični i jedva čekamo sutrašnji duel sa Slovenijom. Samo o toj utakmici razmišljamo, odradili smo analizu, a posle toga ćemo pričati i o ostalim rivalima u grupi. Atmosfera u ekipi i svlačinioci je fenomenalna, naš najveći najveći aduti su timski duh i zajedništvo. Nadam se da ćemo sve ono što je selektor Luković tražio od nas preneti sutra na teren”, rekao je Nikša Delibašić, i na pitanje o odgovornosti koju sa sobom nosi kapitenska traka odgovorio:

„Izuzetna je čast i privilegija biti kapiten državnog tima. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja svih.“

FOTOGRAFIJE: UEFA

Na Jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije možete pogledati video izjave selektora i kapitena U-17 reprezentacije Srbije pred sutrašnji meč protiv Slovenije.