Vesti

U17 EURO | SELEKTOR JOVAN DAMJANOVIĆ ČESTITAO IGRAČIMA NA FENOMENALNOM USPEHU: MORAMO DA NEGUJEMO NOVE GENERACIJE, BOLJE SU OD NAS (VIDEO)

29.05.2024.

 

Srbija je ponovo, posle 2022. godine i Prvenstva Evrope u Izraelu, u polufinalu kontinentalnog takmičenja za kadete (U17). Već sada ogroman uspeh selektora Jovana Damjanovića i njegovih izabranika, koji će za veliko finale da se bore protiv pobednika meča Portugal – Poljska.

„Prvi utisci su fenomenalni, jednostavno ovo su momci zaslužili – rekao je selektor Jovan Damjanović.- Svojim pristupom, odnosom od prvog dana našeg rada. Od kvalifikacija pa do ovog meča. Od srca im čestitam na odnosu, stavu koji su pokazali. Igramo jedan jako kvalitetan fudbal i ovaj rezultat je nagrada za sve prikazano. Naravno, nije bilo lako, Austrijanci su fizički veoma jaki, složni, kompaktni, videla se velika borba, mnogo je napora uloženo s obe strane. Odgovorili smo na sve izazove, a opet pokazali ono što nas krasi, smisao za igru, ali i zajedništvo. Vratili smo se brzo posle primljenog gola, pokazali mirnoću, karakter, snagu. Mnogo verujem u ove momke, nisam imao sumnju da će sve ovo da iznesu na pravi način. Ove nove generacije koje dolaze su dobre, moramo da ih negujemo. Važan je odnos koji imamo, znaju koliko verujemo, znaju da imaju ogroman kvalitet u koji nikad ne sumnjamo, kao i njihove ljudske vrednosti. To je veoma važno, jedno bez drugog ne ide.  Stalno insistiramo da budu skromni, posvećeni, ponizni u smislu požrtvovanosti za taj jedan metar više. Taj treći gol je možda najbolji primer. Dakle, moramo biti skromni i na terenu i van njega, baš zato što imamo kvalitet, onda dođe i rezultat“ ne ostavlja dilemu Jovan Damjanović.