Vesti

U17 EURO | SELEKTOR JOVAN DAMJANOVIĆ, MIHAJLO CVETKOVIĆ I ĐORĐE RANKOVIĆ PRED POLUFINALE SA PORTUGALOM

01.06.2024.

Fantastičan uspeh napravila je kadetska reprezentacija Srbije plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta, gde se nalazi u drušvu Portugala, Italije i Danske. Rival ”Orlića” u borbi za veliko finale biće Portugal, a utakmica je na programu u nedelju, 2. juna od 18 časova (lokalno vreme) na stadionu ”AEK Arena”.

Svesni uspeha, uz timski duh i sjajnu atmosferu koja krasi izabranike Jovana Damjanovića od samog početka, dočekuju sutrašnji duel, koji će odlučivati o prvom finalisti Evropskog prvenstva na Kipru. ”Orlići” su u poslepodnevnim časovima odradili poslednji trening u Larnaci pred sutrašnji meč, a selektor Jovan Damjanović i fudbaleri Mihajlo Cvetković i Đorđe Ranković izneli su svoja očekivanja za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

”Od početka smo se trudili da kroz jedan visok nivo igre dođemo do željenog rezultata. Nekako, to nas je i držalo najviše, ta vera u fudbal koji igramo. Još više od samog uspeha i rezultata koje smo ostvarili, raduje me način na koji smo došli do ovoga. Trudili smo se da iz utakmice u utakmicu budemo bolji, tako nam se i kadar slagao, igrači su se oporavljali, da budemo kompletni kada je to najpotrebnije. Uvek ima prostora da budemo bolji, to i igrači znaju. Na to će nas naterati i vrlo kvalitetan protivnik kakav je Portugal. Radujemo se i spremamo u dobrom ambijentu. Pridružili su nam se u Larnaci i ostali polufinalisti, u lepom smo društvu. Trudili smo se da dotle dođemo, korak po korak, bez neke velike euforije. Tako spremamo i narednu utakmicu, vrlo kratko smo slavili, vratili se u radnu rutinu i čekamo polufinale”, započeo je selektor Damjanović.

Zbog dve javne opomene, žutih kartona na utakmicama protiv Češke i Austrije, selektor Jovan Damjanović neće biti u prilici da predvodi ekipu kraj terena.

”Naravno da nije lep osećaj, specifična je situacija… Oba kartona su došla zbog radovanja klupe nakon važnih pogodaka, ali generalno to je trenutak emocije, nemam bilo šta posebno da zamerim bilo kome. Imam jako veliko poverenje u svoj sturčni štab i, pre svega, u svoje igrače, tako da verujem da tu neće biti problema. Sve spremamo ranije, dugo smo zajedno, dugo se poznajemo i siguran sam da će sve izgledati kako treba”, izjavio je selektor.

Mihajlo Cvetković i Đorđe Ranković ponosni su na saigrače i sebe zbog velikog uspeha, uz veliku želju da zajedno naprave i novi iskorak – plasman u finale.

”Biće to izazovan meč, ne sumnjam i lep za gledanje. Ipak, s obzirom da smo u polufinalu, među četiri najbolje ekipe turnira, jasno je da nema lakog protivnika i da niko ovde nije slučajno. Nije bio lak put ni do polufianla, igrali smo sa ozbiljnim selekcijama, ali smo svojim trudom, željom i odnosom prema dresu zaslužili da se nađemo ovde. Mislim da nema posebnog favorita, igra se jedna utakmica i zaista je sve moguće. Radimo zaista naporno, analiziramo protivnika i sve što želimo je da još jednom pružimo svoj maksimum za dres nacionalog tima i obradujemo svoj narod”, izjavio je Mihajlo Cvetković.

”Sigurno da nas očekuje još jedna zahtevna utakmica. Priželjkujemo pozitivan ishod, baš kao protiv Austrije. Najbitnije je da smo svi zdravi, da smo zajedno, verujemo jedni u druge. Daćemo sve od sebe, biće to veliki dan za sve nas. Želimo da pobedimo, uđemo u finale i vratimo se sa medaljom u Srbiju”, dodao je Đorđe Ranković.