Vesti

U17 EURO | VELJKO MILOSAVLJEVIĆ, ANDRIJA MAKSIMOVIĆ, MIHAJLO CVETKOVIĆ I IGOR BUBANJA POSLE PLASMANA U POLUFINALE

29.05.2024.

Srbija je ostvarila ogroman uspeh plasmanom u polufinale Evropsko prvenstva, pobedivši Austriju rezultatom 3-2. Izabranici selektora Jovana Damjanovića odigrali su fantastičan meč, izuzetno hrabro i borbeno do samog kraja, nakon čega su zasluženo slavili. A potom i izneli prve impresije…

 

Veljko Milosavljević:

”Pokazali smo kakav smo tim, dali smo sve od sebe! Borili smo se 90 minuta, to nam se zasluženo vratilo i plasirali smo se u polufinale Evropskog prvenstva. Jako mi znači i lično i kao članu ove sjajne ekipe. Prošle godine smo došli do četvrtfinala, sada smo otišli korak dalje. Svi smo srećni, ovo je fenomenalno iskustvo!”

Andrija Maksimović:

”Neverovatno je! Mihajlo i ja smo imali ovo iskustvo, ali nažalost sa prethodnom generacijom nismo uspeli da dođemo do polufinala. I, eto, sa našim momcima sada smo uspeli. Neverovatan je osećaj, sada je vreme da slavimo i čekamo narednog protivnika.”

 

Mihajlo Cvetković:

”Rano smo primili prvi gol, ali uspeli smo da ostanemo mirni, skoncentrisani na svoju igru, zahteve selektora. U drugom delu čekali smo šansu i dočekali je. Postigli smo pogodak, došao je kao nagrada za sjajnu odbranu i borbu koju smo pružili tokom celog meča.”

 

Igor Bubanja:

”Uspeli smo da Austriji nanesemo prvi poraz, takođe smo jedina ekipa koja je postigla gol(ove) protiv njih… Jednostavno, ostavili smo srce na terenu, bili kompaktni i igrali do kraja onako kako umemo.”