U 17

U17 EURO | SELEKTOR ALEKSANDAR LUKOVIĆ PRED UTAKMICU PROTIV ŠPANIJE (VIDEO)

23.05.2023.

Kadetska selekcija Srbije u sredu, 24. maja (17.00, TV Sport Klub 1), igra protiv Španije poslednji meč grupne faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Uoči dana odluke za plasman među osam najboljih reprezentacija u Evropi razgovarali smo sa selektorom našeg tima, Aleksandrom Lukovićem.

„Verujem da je ekipa spremna za sutrašnji meč protiv Španije. Ova dva dana smo iskoristili da se se momci oporave i odmore posle utakmice i pobede protiv Italije. Momci su sada u boljem momentu nego posle prvog meča protiv Slovenije i danas ćemo odraditi poslednji trening pred ovaj susret, gde ćemo pripremati taktičke varijante koje bi mogle da nam pomognu da sutra odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu.

Odradili smo analizu Španaca, neću ništa novo reći, radi se o izuzetno kvalitetnoj selekciji, koja ima jasnu i ofanzivnu i defanzivnu strukturu, kao i veliki individualni kvalitet. Verujem u naše momke, verujem u ono što radimo i pripremićemo utakmicu na najbolji mogući način”, rekao je Luković.

Ono što se znalo i odmah posle održanog žreba jeste da je grupa jaka i neizvesna, sada se i potvrdilo. Sve četiri ekipe iz naše grupe imaju šansu za prolaz u nokaut fazu…

„Tako je, apsolutno se slažem, to je bilo jasno od prvog dana. Ali, ponavljam, gledamo samo sebe i da odigramo pravi takmičarski meč, budemo mirni u posedu i na taj način pokušamo da kontrolišemo utakmicu, a opet da budemo dobro defanzivno organizovani kao protiv Italije. Zaista verujem u pozitivan ishod”, zaključio je selektor naše kadetske selekcije.

FOTOGRAFIJE: UEFA