У 17

U17 EURO | СЕЛЕКТОР АЛЕКСАНДАР ЛУКОВИЋ ПРЕД УТАКМИЦУ ПРОТИВ ШПАНИЈЕ (ВИДЕО)

23.05.2023.

Кадетска селекција Србије у среду, 24. маја (17.00, ТВ Спорт Клуб 1), игра против Шпаније последњи меч групне фазе Европског првенства у Мађарској.

Уочи дана одлуке за пласман међу осам најбољих репрезентација у Европи разговарали смо са селектором нашег тима, Александром Луковићем.

„Верујем да је екипа спремна за сутрашњи меч против Шпаније. Ова два дана смо искористили да се се момци опораве и одморе после утакмице и победе против Италије. Момци су сада у бољем моменту него после првог меча против Словеније и данас ћемо одрадити последњи тренинг пред овај сусрет, где ћемо припремати тактичке варијанте које би могле да нам помогну да сутра одиграмо једну добру и квалитетну утакмицу.

Одрадили смо анализу Шпанаца, нећу ништа ново рећи, ради се о изузетно квалитетној селекцији, која има јасну и офанзивну и дефанзивну структуру, као и велики индивидуални квалитет. Верујем у наше момке, верујем у оно што радимо и припремићемо утакмицу на најбољи могући начин”, рекао је Луковић.

Оно што се знало и одмах после одржаног жреба јесте да је група јака и неизвесна, сада се и потврдило. Све четири екипе из наше групе имају шансу за пролаз у нокаут фазу…

„Тако је, апсолутно се слажем, то је било јасно од првог дана. Али, понављам, гледамо само себе и да одиграмо прави такмичарски меч, будемо мирни у поседу и на тај начин покушамо да контролишемо утакмицу, а опет да будемо добро дефанзивно организовани као против Италије. Заиста верујем у позитиван исход”, закључио је селектор наше кадетске селекције.

ФОТОГРАФИЈЕ: UEFA