Вести

U17 EURO | СЕЛЕКТОР ЈОВАН ДАМЈАНОВИЋ, МИХАЈЛО ЦВЕТКОВИЋ И ЂОРЂЕ РАНКОВИЋ ПРЕД ПОЛУФИНАЛЕ СА ПОРТУГАЛОМ

01.06.2024.

Фантастичан успех направила је кадетска репрезентација Србије пласманом у полуфинале Европског првенства, међу четири најбоље селекције Старог континента, где се налази у друшву Португала, Италије и Данске. Ривал ”Орлића” у борби за велико финале биће Португал, а утакмица је на програму у недељу, 2. јуна од 18 часова (локално време) на стадиону ”АЕК Арена”.

Свесни успеха, уз тимски дух и сјајну атмосферу која краси изабранике Јована Дамјановића од самог почетка, дочекују сутрашњи дуел, који ће одлучивати о првом финалисти Европског првенства на Кипру. ”Орлићи” су у послеподневним часовима одрадили последњи тренинг у Ларнаци пред сутрашњи меч, а селектор Јован Дамјановић и фудбалери Михајло Цветковић и Ђорђе Ранковић изнели су своја очекивања за званични сајт Фудбалског савеза Србије.

”Од почетка смо се трудили да кроз један висок ниво игре дођемо до жељеног резултата. Некако, то нас је и држало највише, та вера у фудбал који играмо. Још више од самог успеха и резултата које смо остварили, радује ме начин на који смо дошли до овога. Трудили смо се да из утакмице у утакмицу будемо бољи, тако нам се и кадар слагао, играчи су се опорављали, да будемо комплетни када је то најпотребније. Увек има простора да будемо бољи, то и играчи знају. На то ће нас натерати и врло квалитетан противник какав је Португал. Радујемо се и спремамо у добром амбијенту. Придружили су нам се у Ларнаци и остали полуфиналисти, у лепом смо друштву. Трудили смо се да дотле дођемо, корак по корак, без неке велике еуфорије. Тако спремамо и наредну утакмицу, врло кратко смо славили, вратили се у радну рутину и чекамо полуфинале”, започео је селектор Дамјановић.

Због две јавне опомене, жутих картона на утакмицама против Чешке и Аустрије, селектор Јован Дамјановић неће бити у прилици да предводи екипу крај терена.

”Наравно да није леп осећај, специфична је ситуација… Оба картона су дошла због радовања клупе након важних погодака, али генерално то је тренутак емоције, немам било шта посебно да замерим било коме. Имам јако велико поверење у свој стурчни штаб и, пре свега, у своје играче, тако да верујем да ту неће бити проблема. Све спремамо раније, дуго смо заједно, дуго се познајемо и сигуран сам да ће све изгледати како треба”, изјавио је селектор.

Михајло Цветковић и Ђорђе Ранковић поносни су на саиграче и себе због великог успеха, уз велику жељу да заједно направе и нови искорак – пласман у финале.

”Биће то изазован меч, не сумњам и леп за гледање. Ипак, с обзиром да смо у полуфиналу, међу четири најбоље екипе турнира, јасно је да нема лаког противника и да нико овде није случајно. Није био лак пут ни до полуфианла, играли смо са озбиљним селекцијама, али смо својим трудом, жељом и односом према дресу заслужили да се нађемо овде. Мислим да нема посебног фаворита, игра се једна утакмица и заиста је све могуће. Радимо заиста напорно, анализирамо противника и све што желимо је да још једном пружимо свој максимум за дрес националог тима и обрадујемо свој народ”, изјавио је Михајло Цветковић.

”Сигурно да нас очекује још једна захтевна утакмица. Прижељкујемо позитиван исход, баш као против Аустрије. Најбитније је да смо сви здрави, да смо заједно, верујемо једни у друге. Даћемо све од себе, биће то велики дан за све нас. Желимо да победимо, уђемо у финале и вратимо се са медаљом у Србију”, додао је Ђорђе Ранковић.