А селекција

EURO 2024 | УРОШ СПАЈИЋ И ВЕЉКО БИРМАНЧЕВИЋ О ПОВЕРЕЊУ СЕЛЕКТОРА, ОЧЕКИВАЊИМА ПРЕД ПРВЕНСТВО НА КОЈЕ СМО ЧЕКАЛИ 24 ГОДИНЕ

01.06.2024.

Орлови се полако комплетирају пред одлазак у Беч, 3. јуна, и прву од две провере са Аустријом (4. јун) и Шведском (8.јун), а пред тренинг у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, бројним медијима на располагању су били репрезентативци Урош Спајић и Вељко Бирманчевић.

Урош Спајић се вратио у најбољи национални тим после освојене дупле круне са Црвеном звездом, али и личном победом, после разних пехова и повреда.

„Осећај је фантастичан, презадовољан сам, препоносан, срећан што сам овде. Циљ ми је био да покушам се вратим у репрезентацију, после свега што је било, мислим на повреду  и пехове које сам имао. Драго ми је да је све испало добро, прошао сам тежак период, успео да се вратим у форму и репрезентацију. Увек сам се водио тиме да би нешто постигао, мораш да даш целог себе, сви имају успоне и падове, имао сам и ја тешку повреду, али сам из ње изашао још јачи. Драго ми је да нисам одустајао, да сам дао целог себе, драго ми је да људи то препознају и због тога хвала на лепим речима селектору. Моје је да наставим тим путем, дајем максимум и тако допринесем резултатима тима. Да ли видим себе међу стартерима? То је питање за селектора, мислим да савко од нас који се налази на списку очекује да игра, сви имају жељу да допринесу, да играју, да буду део тима. Конкуренција је добра, хвала богу сви смо здрави, није ситуација као пред Катар. Група у Немачкој? Јако тешка, знамо да су Енглези једни од фаворита, реално борићемо се за пласман у наредну фазу, друго место је нека реалност, имамо опцију и за треће, много разлога за оптимизам. Да одемо у Немачку са самопоуздањем које смо имали у квалификацијама за Катар и да будемо екипа, тим. Мислим да онда имамо шансе. Важни су нам и мечеви против Аустрије и Шведска, пре свега на психолошком плану. Убеђен сам да ћемо бити и спремни и мотивисани. Нема калкулација, без обзира што ти мечеви неће бити показатељи нашег издања на Европском првенству“ рекао је Урош Спајић.

Вељко Бирманчевић је дошао у Стару Пазову са дуплом круном освојеној у Чешкој са прашком Спартом. Његов допринос трофејима био је огроман, а селектор Драган Стојковић наградио га је позивом за пут у Немачку.

„Срећан сам, задовољан што сам у репрезентацији, захвалан сам селектору што сам добио позив. Дуго нисам био овде и заиста сам пресрећан што ћу моћи да браним боје Србије. Знам да сам добио позив зато што иза себе имам заиста добру сезону, постигао сам много голова, имао успеха са Спартом, освојили смо два трофеја, лигу и куп. Дошао сам да се борим за своје место и колико год да добијем шансу даћу све од себе да оправдам поверење. Учинићу све да моје игре буду на нивоу оних које сам пружао у клубу. Сви ме знају по томе што се борим до краја, у офанзиви и дефанзиви, никад не одустајем. У систему 4-4-2 или 4-3-3 играм највише лево крило, понекад играм и десно крило, могу да играм и иза шпица као у Спарти која игра у ситему 3-4-2-1 а то су та два места која су као „десетке“, лево и десно. Само да играм у нападу, јер моја највећа врлина је то што стално нападам простор, нападам дубину. У том сегменту мислим да могу да помогнем тиму и направим проблем ривалу. Брзе ноге? Зато и нападм дубину по 20,30 пута ако треба, волим да користим те ствари које знам да радим. И тако је најбоље, да радиш оно што најбоље знаш“ не оставља дилему Вељко Бирманчевић.

Све одговоре српских репрезентативаца можете да погледате на јутјуб каналу ФСС.