Вести

U17 EURO | ВЕЉКО МИЛОСАВЉЕВИЋ, АНДРИЈА МАКСИМОВИЋ, МИХАЈЛО ЦВЕТКОВИЋ И ИГОР БУБАЊА ПОСЛЕ ПЛАСМАНА У ПОЛУФИНАЛЕ

29.05.2024.

Србија је остварила огроман успех пласманом у полуфинале Европско првенства, победивши Аустрију резултатом 3-2. Изабраници селектора Јована Дамјановића одиграли су фантастичан меч, изузетно храбро и борбено до самог краја, након чега су заслужено славили. А потом и изнели прве импресије…

 

Вељко Милосављевић:

”Показали смо какав смо тим, дали смо све од себе! Борили смо се 90 минута, то нам се заслужено вратило и пласирали смо се у полуфинале Европског првенства. Јако ми значи и лично и као члану ове сјајне екипе. Прошле године смо дошли до четвртфинала, сада смо отишли корак даље. Сви смо срећни, ово је феноменално искуство!”

Андрија Максимовић:

”Невероватно је! Михајло и ја смо имали ово искуство, али нажалост са претходном генерацијом нисмо успели да дођемо до полуфинала. И, ето, са нашим момцима сада смо успели. Невероватан је осећај, сада је време да славимо и чекамо наредног противника.”

 

Михајло Цветковић:

”Рано смо примили први гол, али успели смо да останемо мирни, сконцентрисани на своју игру, захтеве селектора. У другом делу чекали смо шансу и дочекали је. Постигли смо погодак, дошао је као награда за сјајну одбрану и борбу коју смо пружили током целог меча.”

 

Игор Бубања:

”Успели смо да Аустрији нанесемо први пораз, такође смо једина екипа која је постигла гол(ове) против њих… Једноставно, оставили смо срце на терену, били компактни и играли до краја онако како умемо.”