Вести

U17 EURO | СЕЛЕКТОР ЈОВАН ДАМЈАНОВИЋ ЧЕСТИТАО ИГРАЧИМА НА ФЕНОМЕНАЛНОМ УСПЕХУ: МОРАМО ДА НЕГУЈЕМО НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ, БОЉЕ СУ ОД НАС (ВИДЕО)

29.05.2024.

 

Србија је поново, после 2022. године и Првенства Европе у Израелу, у полуфиналу континенталног такмичења за кадете (U17). Већ сада огроман успех селектора Јована Дамјановића и његових изабраника, који ће за велико финале да се боре против победника меча Португал – Пољска.

„Први утисци су феноменални, једноставно ово су момци заслужили – рекао је селектор Јован Дамјановић.- Својим приступом, односом од првог дана нашег рада. Од квалификација па до овог меча. Од срца им честитам на односу, ставу који су показали. Играмо један јако квалитетан фудбал и овај резултат је награда за све приказано. Наравно, није било лако, Аустријанци су физички веома јаки, сложни, компактни, видела се велика борба, много је напора уложено с обе стране. Одговорили смо на све изазове, а опет показали оно што нас краси, смисао за игру, али и заједништво. Вратили смо се брзо после примљеног гола, показали мирноћу, карактер, снагу. Много верујем у ове момке, нисам имао сумњу да ће све ово да изнесу на прави начин. Ове нове генерације које долазе су добре, морамо да их негујемо. Важан је однос који имамо, знају колико верујемо, знају да имају огроман квалитет у који никад не сумњамо, као и њихове људске вредности. То је веома важно, једно без другог не иде.  Стално инсистирамо да буду скромни, посвећени, понизни у смислу пожртвованости за тај један метар више. Тај трећи гол је можда најбољи пример. Дакле, морамо бити скромни и на терену и ван њега, баш зато што имамо квалитет, онда дође и резултат“ не оставља дилему Јован Дамјановић.