U 17

KADETI ODLAZE U ENGLESKU NA EP, SELEKTOR IVAN JEVIĆ: SVE POŠTUJEMO, ALI VERUJEMO U SEBE, ODLUČIVAĆE NIJANSE

02.05.2018.

Kadetska reprezentacija Srbije (U-17 – generacija 2001.) odlazi u četvrtak, 3. maja, u Englesku gde će biti učesnik Prvenstva Evrope koje okuplja 16 najboljih selekcija u ovom uzrastu. Izabranici selektora Ivana Jevića nalaze se u grupi sa Španijom, Nemačkom i Holandijom, a prvi meč „orlića“ na programu je 5. maja (17,45) kada će rival biti jedan od favorita na završnom turniru, selekcija Španije.
-Na okupu smo od 26. aprila i posle sedam dana priprema u odličnim uslovima Sportskog centra u Staroj Pazovi, dobro smo se spremili za ono što nas očekuje u kolevci fudbala – ističe selektor Ivan Jević.-Ono što je najvažnije svi momci su zdravi i maksimalno motivisani da Srbiju i naš fudbal predstave na najbolji mogući način. Ne volim mnogo da obećavam, ali verujem u momke i kvalitet koji imamo, uveren da možemo da odgovorimo izazovu svakog meča.
Grupa je veoma teška, rivali redom Španija, zatim Nemačka i Holandija.
-Sa Španijom se dobro poznajemo, jer smo bili rivali u drugom krugu kvalifikacija u Češkoj. Svi znamo koliko je Španija moćna u gotovo svim uzrasnim kategorijama, ali pokazali smo u Češkoj da sve rivale respektujemo, ali da najviše verujemo u sebe. Ponovo smo ih skautirali, obavili sve neophodne analize i spremno očekujemo taj prvi duel.

Nemačka i Holandija?
-Nemci su fizički dominantna ekipa, ali imam velika očekivanja kada se radi o tom meču.Holanđani su takođe skenirani, dobro smo ih upoznali. Neko će možda reći da je njihov fudbal trenutno u silaznoj putanji, ali oni su godinama poznati po dobrom radu i razvoju talenata. I sada im je akcenat na rezultatu, što ranije i nije bio slučaj.
Sam plasman na Prvenstvo Evrope predstavlja veliki uspeh…
-Uvek želimo više, tako će i sada biti. Grupa jeste jaka, uostalom nema slabih selekcija u završnici Evropskog prvenstva, a o putnicima u nokaut fazu odlučivaće nijanse. Ponoviću, sve rivale poštujemo, respektujemo, ali znamo šta želimo i koliko možemo. Verujemo u svoj rad, naš kvalitet, pokazaćemo karakter – rekao je Ivan Jević, selektor kadetske reprezentacije Srbije.

NA SPISKU 20 IMENA
Učesnici Evropskog prvenstva u Engleskoj biće: golmani Luka Krstović (Crvena zvezda), Lazar Slavković (Partizan), odbrana Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Matija Gočobija (Kiker), Stefan Radmanovac (Partizan), Bojan Balaž (Partizan), Danilo Mitrović (Vojvodina), Đorđe Jovanović (Brodarac), sredina terena Ivan Ilić (Crvena zvezda), Bogdan Jočić (Crvena zvezda), Dejan Zukić (Vojvodina), Kristijan Belić ( Vest Hem), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Nikola Marjanović (Brodarac), Martin Novaković (Partizan), napad Marko Dedijer (Crvena zvezda), Dragoljub Savić (Vojvodina), Njegoš Kupusović (Crvena zvezda), Borislav Burmaz (Crvena zvezda), Jovan Đermanović (Štutgart).
Stručni štab reprezentacije čine selektor Ivan Jević, koordinator mlađih selekcija Goran Vasilijević,treneri Željko Kalajdžić, Saša Kljajić, Zoran Šaraba,Dalibor Zorko (analiza), Igor Baletić (golmani), tim menadžer Dušan Gelić, administrator Nikola Vučinić, doktor Vladimir Korać, fizioterapeut Ljubiša Dimitrov i ekonom Saša Medaković.
U delegaciji se nalaze član IO FSS Dragan Ilić i Predrag Repanović.

PUT DO ENGLESKE
Da bi se plasirala među 16 najboljih kadetskih selekcija u Evropi, Srbija je prošla dva kruga kvalifikacija. U prvom smo bili domaćini, a posle duela sa Gibraltarom 7:0(4:0), Norveškom 2:1(1:0) i Grčkom 3:2 (0:1) izborili smo plasman u elit rundu kvalifikacija gde smo kao prvoplasirana selekcija overili odlazak u kolevku fudbala. Rivali su nam bili Češka 2:0 (2:0), Ukrajina (3:0 službenim rezultatom) i Španija 1:1(1:1).

RASPORED MEČEVA
5.maja SRBIJA – Španija 18,45
8.maja Nemačka – SRBIJA 13,00
11.maja Holandija – SRBIJA 19,00
13/14.maja četvrtfinale
17.maja polufinale
20.maja finale