Arhiva

Jednoglasna podrška Prvoligaša za formiranje Asocijacije i novom Nacrtu Statuta

31.07.2017.

U prostorijama SC FS Srbije u Staroj Pazovi održana je Skupština Udruženja klubova Prve lige sa koje je najvažniji zaključak da je jednoglasno i sa odobrenjem prihvaćena ideja o formiranju Asocijacije klubova Super lige i Prve lige, kao da je postignuta apsolutna saglasnost u vezi sa novim Nacrtom statuta FS Srbije što na nedvosmislen način potvrđuje podršku klubova Prve lige rukovodstvu i politici Saveza.

Sednici su prisustvovali i predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i zamenik generalnog sekretara Uroš Zeković.

Određeni su parovi za predstojeći jesenji deo sezone Prve lige koja počinje 19. avgusta. FS Srbije je obezbedio za svaki klub određen broj “Umbro”lopti koja će biti i zvanična lopta u ovom rangu takmičenja. Savez će u predstojećoj sezoni snositi i troškove plaćanja službenih lica.

Parovi 1. kola jesenjeg dela takmičenja u Prvoj ligi Srbije za sezonu 2017/18. su sledeći:

Jagodina – TSC, Sinđelić – ČSK Pivara, Novi Pazar – Metalac, Radnički (K) – Budućnost, Teleoptik – Dinamo, Inđija – Bežanija, Sloboda – Proleter, Temnić – Radnički (P).