Srpkinje osvojile Balaton Kup

30.07.2017.

U finalu naša A selekcija pobedila je Belorusiju sa ubedljivih 6:1, Čankovićeva najbolja igračica turnira.

Dominarala je reprezentacije Srbije od početka do kraja utakmice. Beloruskinje su maltene u svakom trenutku imale sporednu ulogu tako da krajnji rezultat u dobroj meri objašnjava kakav je bio odnos snaga na terenu. Po ostvarenim i propuštenim šansama možemo i da žalimo za dvocifrenim brojem pogodaka…

Srbija je po tri gola postigla u prvom i drugom delu igre. Poveli smo u 14. minutu golom Vukovićeve. Posle samo tri minuta ista igračica udvostručila je prednost naše reprezentacije. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 3:0 za Srbiju posle gola Damjanovićeve u 22. minutu.

U drugom poluvremenu najpre su Beloruskinje smanjile rezultat u 55. minutu, da bi posle toga morale još tri puta da vade loptu iz sopstvene mreže i to posle pogodaka Radojčićeve u 60, Mijatovićeve u 69. i Alegre Poljak u 89. minutu.

Ovo je bila debitantska utakmica u seniorskom timu Srbije za Saru Cetinju (17) i Anu Šćepanović (18). Obe su od 80. minuta dobile šansu. Cetinja je zamenila Kostićevu, dok je Šćepanovićeva ušla u igru umesto Jankov.

Selektor Srbije Goran Sretenović osim ovih izvršio je još četiri izmene tako da su od 46. minuta igrale Lazarevićeva (Vuković) i Filipovićeva (Vajda), u 64. minutu Radojčićevu je zamenila Ivanovićeva, a od 75. minuta umesto Slovićeve na terenu je bila Nikolićeva.

Drugu godinu zaredom trofej najboljoj igračici ovog turnira pripao Jeleni Čanković. Srbija je prošle godine na Balaton Kupu bila treća.