Arhiva

Zadovoljstvo selektora A ženske reprezentacije Gorana Sretenovića posle trijumfa u Mađarskoj

31.07.2017.

– Uspeh na Balaton Kupu je nova potvrda kvaliteta našeg kontinuiranog rada – ističe iskusni stručnjak.

Ženska A repreznetnacija Srbije vratila se u dobrom raspoloženju iz Mađarske gde je zahvaljujući pobedama u utakmicama protiv domaćina i Belorusije osvojila Balaton Kup.

– Iz akcije u akciju smo jači i stabilniji. Bolje izgledamo na terenu. Prošle godine smo sa istim selekcijama osvojili treće mesto, a ove godine smo bili dominantni i zasluženo podigli pobednički pehar. U obe utakkmice, protiv Mađarska, a naročito Belorusije smo dominirali, imali posed i apsolutnu kontrolu na terenu. Na Balaton Kup smo došli sa jasnim imperativom da osvojimo turnir – ponosan je Sretenović.       

Prostora za boljitak u igri naravno uvek ima. Po prikazanom na terenu možda su rezultati u prethodne dve utakmice mogli da budu i ubedljiviji…

– Možda je razlog nedostatak nekoliko igračica koje dugo sprovode naše zahteve, ali je naš dugoročni plan da osposobimo što veću bazu, koja može upravo da odgovori tim zahtevima. To je osnov za kontinuirani rad. Možda je rezultatski imperativ, prvi put jasno definisan, sputao neke igračice da realizacija bude bolja. Analizirajući rezultatski učinak veoma sam zadovoljan kako su devojke uspele da izdrže pritisak. Potvrdile su da mogu da sprovedu našu ideju i ono što želimo da igramo. Ne znam da li je ovo prvi turnir koji je osvojila A selekcija, ali je ohrabrenje i potvrda da smo na pravom putu – objašnjava selektor.

Srbija je imala i tri debitantkinje na ovom turniru.

– Drugi važan zadatak je bio promocija i uvođenje u sistem rada A reprezentacije najtalentovanijih omladinki. Tako su šansu dobile i iskoristile Miljana Ivanović i Sara Cetinja (17), kao i Ana Šćepanović (18), koje su pokazale da se u budućnosti na njih može ozbiljno računati – kazao je Goran Sretenović.

Selektor se nada da će uspeh na Balaton Kupu biti dobra pozivnica ljubiteljima fudbala da 19. septembra podrže A reprezentaciju u Kruševcu u meču protiv Austrije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U toku je Evropsko prvenstvu u fudbalu za žene na kojem se Austrija plasirala u polufinale, tako da će meč protiv ove reprezentacije sigurno biti istinski spektakl.