U 21

Italija sve bliže,očekivana i rutinska pobeda mlade reprezentacije na gostovanju Gibraltaru – 6:0(3:0)

23.03.2018.

STRELCI: 0:1 Lukić 15, 0:2 Jović 21, 0:3 Gajić 40, 0:4 Lutovac 49, 0:5 Jović 61,0:6 Zlatanović. Stadion: Viktorija. Gledalaca: oko 1000. Sudija: Juri Frišer (Estonija). Žuti kartoni: Torilja (Gibraltar).
GIBRALTAR: Banda, Brito, Barnet, Džoli, Vinet, Balentin, Torilja, Kumbs (od 78. Isola), Hernandez, Sera (od 58. Ronan), Pizaro.
SRBIJA: Radunović, Gajić, Milenković, Jovanović, Bogosavac, Lukić, Račić (od 81. Mićin), Lutovac (od 73. Zlatanović), Jović (od 63. Šaponjić), Pantić, Radonjić.Selektor Goran Đorović.
Očekivana, rutinska pobeda mlade reprezentacije Srbije na gostovanju Gibraltaru i nastavak fanstastičnog niza, šest utakmica, šest pobeda na putu do Italije 2019.
Neizvesnost po pitanju ishoda trajala je svega petnaestak minuta, a onda za samo pet minuta „orlići“ su postigli dva gola i praktično rešili meč. Prvo je Lukić razmenio dupli pas sa Radonjićem a onda gađao i pogodio sa nekih 20 metara donji desni ugao nemoćnog golmana Gibraltara. Prošlo je svega nekoliko minuta kada smo videli odličnu akciju i mat iz tri poteza. Milenković je dugim pasom pronašao na desnoj strani Lutovca, napadač Rada je tražio i pronašao Jovića koji je bio u punom naletu i nije mu bilo teško da drugi put savlada Bandu. Pred smiraj prvog dela igre u strelce se upisao i Gajić, prethodno je Radonjić pogodio stativu a naš desni bek je naleteo na loptu i bio precizan za sada već ubedljivih tri gola razlike.
Nastavak je doneo istu priču, inicijativu našeg tima i ponovo brzu realizaciju. Sada je Jović bio u ulozi asistenta, a strelac Lutovac. Razlika u klasi nije uticala da se naši momci opuste, naprotiv nastavili su sa ozbiljnim pristupom i rezultat toga je peti gol. Bogavac je upisao asistenciju, a Luka Jović drugi put savladao golmana Gibraltara. Selektor Goran Đorović je zatim izvršio dve izmene, izašli su Jović i Lutovac a ušli Šaponjić i Zlatanović. I Mićin je zamenio Račića. Dovoljno da se održi ritam i još jednom savlada Banda. Strelac je bio Zlatanović, igrao se 83. minut.
Ovom pobedom Srbija je zadržala pet bodova prednosti u odnosu na Rusiju, koja je danas savladala BJR Makedoniju (4:3), a izabranici selektora Gorana Đorovića 27. marta igraju prijateljsku utakmicu u Novom Sadu, rival je Italija.