Ženska „A“ reprezentacija poražena od Austrije -0:4(0:3) na startu kvalifikacija za SP u Francuskoj

19.09.2017.

STRELCI: 0:1 Burger 15, 0:2 Bila 18, 0:3 Burger 37, 0:4 Burger 90+2. Stadion.Pod Bagdalom u Kruševcu. Gledalaca: oko 1500.
SRBIJA: Vuković, Oršoja, Krstić, Mijatović (od 73. K.Đorđević), Slović, Damjanović, Čubrilo (od 81. Delić),Čanković, Smiljković, Vuković (od 53. Tenkov), Blagojević.
AUSTRIJA: Zinsberger, Skieti, Veninger, Prohaska (od 67. Dunst), Zadrazil (od 83. Eder), Burger, Kirhberger, Bila (od 79. Pinter), Puntigam, Fersinger, Ashaure.
Poraz naše najbolje ženske reprezentacije na startu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Francuskoj. U ambijentu stadiona u Kruševcu, naše devojke su loše ušle u meč a tome u prilog praktično i brza presuda gošći koje su veoma lako, posle smusšenosti u igri naše zadnje linije, došle do velikih dva gola prednosti.Prvo je Burger u 15. minutu bila spretnija u našem petercu, a samo tri minuta kasnije Bila je postigla gol koji je ponovo bio plod loše koncentracije naših devojaka.


Selekcija koja je na minulom Evropskom prvenstvu dogurala do polufinala, pokazala se kao velikki zalogaj za naše devojke, jer osim dva – tri pokušaja, praktično da nismo ni ugrozili gol Austrije. Do kraja prvog dela igre Burger, koja je noćas bila kobna za našu selekciju, postigla je svoj drugi gol i definitvno rešila meč. U nastavku je malo pao tempo igre koje su u prvom poluvrremenu diktirale uglavnom Austrijanke, a igrao se 90+2 minut kada je najbolja igračiva na meču, Burger, postigla i treći gol, za Austriju četvrti. Dovoljno za sada već ubedljiv poraz naših devojaka koje, pre svega na fizičkom planu, nisu mogle da pariraju jakim Austrijankama.