Vesti

KVALIFIKACIJE W EURO | DEVOJKE POČELE PRIPREME ZA DUELE PROTIV SLOVAČKE, SELEKTOR DRAGIŠA ZEČEVIĆ OPTIMISTA, POVRATAK DEJANE STEFANOVIĆ (VIDEO)

28.05.2024.

Pred našom najboljom ženskom reprezentacijom nalaze se dva veoma važna meča u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Švajcarskoj, protiv Slovačke, najpre u Beogradu (31. maja na stadionu Čukaričkog 18,00), a zatim u Trnavi (4. juna 18,00). Srbija je na startu kvalifikacija igrala bez golova sa Škotskom u Leskovcu, a zatim na neutralnom terenu u Mađarskoj, slavila protiv autsajdera grupe, selekcije Izraela (4:2). Izabranice selektora Dragiše Zečevića  od danas su na okupu, a očekivanja su, kao i pred ranije duele, uvek velika…

„Očekujemo maksimalan učinak u oba meča, jer smo reprezentacija koja je kvalitetnija od Slovačke, čak i po FIFA rang listi. Jednostavno, cilj je da se prvo skoncentrišemo na prvu utakmicu i ispunimo sve zahteve koje smo zacrtali. Znamo sve o rivalu, važno je da u tom meču budemo ubedljivi, ofanzivni i efikasni“ ističe selektor Zečević.

Situacija sa igračkim kadrom…

„Korektna, za razliku od ranijih okupljanja, nedostaju nam samo tri igračice, Nevena Damjanović, Sara Cetinja i Anđela Frajtović. Nadam se da će već na sledećoj akciji biti ponovo sa nama. Raduje nas povratak Dejane Stefanović, praktično posle godinu dana. Videćete koliko je ova igračica važna za našu reprezentaciju. Tu je i Miljana Ivanović koja nije igrala protiv Islanda, odnosno u prva dva kola kvalifikacija. Zbijamo polako redove, tako da verujem da ćemo protiv Slovačke imati najbolji sliku Srbije do sada“

Nikad nije lako kada se sa jednim rivalom sastajete dva puta u kratkom vremenskom periodu…

„Imali smo takve situacije, na našu sreću, takvo iskustvo, protiv Islanda, Poljske…U tom smislu smo u prednosti. Mi ne odustajemo od našeg načina igre, želimo da dominiramo, imamo visok posed, dobru tranziciju sa mnogo udaraca na protivnički gol. Cilj nam je da protiv Slovačke pružimo najbolje izdanje“ rekao je selektor Dragiša Zečević.

Sve u reprezentaciji raduje oporavak i povratak Dejane Stefanović…

„Potrajalo je, mnogo je vremena prošlo, sve ovo mi je nedostajalo, sada sam srećna, osećaj je fenomenalan“ ne krije Dejana Stefanović.

Ispratila je Dejana start kvalifikacija…

„Grupa nam je dobra, mislim da smo favoriti u ove dve utakmice sa Slovačkom, verujem da možemo da ostvarimo dobre rezultate“.

Teško je sa istim rivalom igrati dva puta u svega nekoliko dana…

„Izuzetno teško, uvek je veliki izazov. Nadam se da će selektor sve dobro pripremiti kako bi postigle dobar rezultat u oba meča“ zaključila je sjajni defanzivac.