Вести

WEURO 2025 КВАЛИФИКАЦИЈЕ | ДЕВОЈКЕ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ДУЕЛЕ ПРОТИВ СЛОВАЧКЕ, СЕЛЕКТОР ДРАГИША ЗЕЧЕВИЋ ОПТИМИСТА, ПОВРАТАК ДЕЈАНЕ СТЕФАНОВИЋ (ВИДЕО)

28.05.2024.

Пред нашом најбољом женском репрезентацијом налазе се два веома важна меча у квалификацијама за Првенство Европе у Швајцарској, против Словачке, најпре у Београду (31. маја на стадиону Чукаричког 18,00), а затим у Трнави (4. јуна 18,00). Србија је на старту квалификација играла без голова са Шкотском у Лесковцу, а затим на неутралном терену у Мађарској, славила против аутсајдера групе, селекције Израела (4:2). Изабранице селектора Драгише Зечевића  од данас су на окупу, а очекивања су, као и пред раније дуеле, увек велика…

„Очекујемо максималан учинак у оба меча, јер смо репрезентација која је квалитетнија од Словачке, чак и по ФИФА ранг листи. Једноставно, циљ је да се прво сконцентришемо на прву утакмицу и испунимо све захтеве које смо зацртали. Знамо све о ривалу, важно је да у том мечу будемо убедљиви, офанзивни и ефикасни“ истиче селектор Зечевић.

Ситуација са играчким кадром…

„Коректна, за разлику од ранијих окупљања, недостају нам само три играчице, Невена Дамјановић, Сара Цетиња и Анђела Фрајтовић. Надам се да ће већ на следећој акцији бити поново са нама. Радује нас повратак Дејане Стефановић, практично после годину дана. Видећете колико је ова играчица важна за нашу репрезентацију. Ту је и Миљана Ивановић која није играла против Исланда, односно у прва два кола квалификација. Збијамо полако редове, тако да верујем да ћемо против Словачке имати најбољи слику Србије до сада“

Никад није лако када се са једним ривалом састајете два пута у кратком временском периоду…

„Имали смо такве ситуације, на нашу срећу, такво искуство, против Исланда, Пољске…У том смислу смо у предности. Ми не одустајемо од нашег начина игре, желимо да доминирамо, имамо висок посед, добру транзицију са много удараца на противнички гол. Циљ нам је да против Словачке пружимо најбоље издање“ рекао је селектор Драгиша Зечевић.

Све у репрезентацији радује опоравак и повратак Дејане Стефановић…

„Потрајало је, много је времена прошло, све ово ми је недостајало, сада сам срећна, осећај је феноменалан“ не крије Дејана Стефановић.

Испратила је Дејана старт квалификација…

„Група нам је добра, мислим да смо фаворити у ове две утакмице са Словачком, верујем да можемо да остваримо добре резултате“.

Тешко је са истим ривалом играти два пута у свега неколико дана…

„Изузетно тешко, увек је велики изазов. Надам се да ће селектор све добро припремити како би постигле добар резултат у оба меча“ закључила је сјајни дефанзивац.