Вести

WU19 | ЈАКА НЕМАЧКА ПОКАЗАЛА КАКВО ИСКУШЕЊЕ ОЧЕКУЈЕ НАШЕ ДЕВОЈКЕ НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ У ЛИТВАНИЈИ

29.06.2024.

Добра провера наше женске омладинске репрезентације (WU19) у Франкфурту против Немачке и поред убедљивог пораза – 4:0 (2:0) изабраница селекторке Лидије Стојкановић. Меч који је послужио као тест пред скори одлазак на Првенство Европе које се од 14. до 27. јула одржава у Литванији, меч који је показао колико ће бити захтевни дуели у групној фази шампионата, пре свега са Француском и Енглеском (Литванија је као домаћин аутоматски учесник завршнице). Сам пласман Србије међу осам (изузев Литваније) најбољих селекција Европе представља огроман успех ове генерације наших девојака предвођене капитеном и „А“ репрезентативком Нином Матејић, тако да је и овај сусрет са Немачком послужио да се све играчице упознају са снагом селекције која долази из самог врха европског и светског фудбала.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Гајић (аутогол) 24, 2:0 Ројтер 45+4, 3:0 Бобој 68, 4:0 Матијевић (аутогол) 90+5. Тренинг центар ДФБ.

НЕМАЧКА: Мол, Вилешек, Шоер, Хокамп, Валрбеншајн, Столд, Шетер, Барц, Ројтер, Шмид, Кругер. Играле су још: Фарвик, Бицер, Реслер, Бохлер, Михенхаген, Родер, Портела, Фишер, Блименберг, Бобој, Бринкман.

СРБИЈА: Алексић, Гаковић, Шарић, Матијевић, Стојић, Стокић, Гајић, Илић, Матејић, Чингелић, Увалин. Играле су још: Медић, Синановић, Мајсторовић, Бабић, Миловановић.