Vesti

WEURO 2025 KVALIFIKACIJE | DEVOJKE POKAZALE KARAKTER, SLOVAČKA PALA POSLE PREOKRETA

31.05.2024.

 

 

Očekivana i važna, ali na terenu ne baš lako izvojevana pobeda. Najbolja ženska reprezentacija Srbije savladala je Slovačku u prvom od dva meča sa istim rivalom u kratkom vremenskom periodu (revanš je u Trnavi, 4. juna od 18,00) u  kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Podsetimo Srbija je na startu kvalifikacija igrala bez golova protiv Škotske u Leskovcu, a zatim na neutralnom terenu u Mađarskoj bila bolja od Izraela (4:2).

STRELCI:0:1 Šurnovska 9, 1:1 Slović 22. 2:1 Ivanović 53. Stadion: Čukaričkog na Banovom brdu. Sudija: Elvira Nurmustafina (Kazahstan).

SRBIJA: Kostić, Poljak, Slović, Stefanović, Vlajnić, Čanković (86. Krstić), Blagojević (62. Matejić), Milivojević, Filipović, Damnjanović (87. E. Petrović), Ivanović (90+1. Mijatović). Selektor Dragiša Zečević

SLOVAČKA: Korencova, Bartovikova, Fišerova, Vojtekova, Vredikova (67. Škerdikova), Kosikova (77. Horvatova), Matavkova, Hmirova (88. Kalaberova), Mikolajova, Ribanska (46. Žemberova), Šurnovska (67. Ferencova). Selektor Petr Kopun

Naše devojke su pokazale veliki karakter, jer već posle nekoliko minuta igre gošće iz Slovačke su došle do neočekivanog vođstva. Posle centaršuta i lopte koja je dugo putovala došlo je do konfuzije ispred našeg gola, gde su Slovakinje uspele nekako da uguraju loptu u mrežu. Srbija je posle tog čina bolji rival, daleko opasniji, a izjednačenje je donela kapiten Violeta Slović, sada posle konfuzije ispred mreže Korencove. Gol u pravo vreme, gol koji je bio nagoveštaj preokreta i pobede koju su naše devojke zaslužile.

I dovoljno je bila jedna dobra akcija po desnoj strani, prodor Alegre Poljak i asistencija do Miljane Ivanović kojoj nije bilo teško da postigne gol i pokazaće se kasnije, konačan ishod ovog meča. Srbija je do kraja sačuvala prednost i upisala tri važna boda. Sledi duel u Trnavi, 4. juna.