Вести

WEURO 2025 КВАЛИФИКАЦИЈЕ | ДЕВОЈКЕ ПОКАЗАЛЕ КАРАКТЕР, СЛОВАЧКА ПАЛА ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА

31.05.2024.

 

 

Очекивана и важна, али на терену не баш лако извојевана победа. Најбоља женска репрезентација Србије савладала је Словачку у првом од два меча са истим ривалом у кратком временском периоду (реванш је у Трнави, 4. јуна од 18,00) у  квалификацијама за Првенство Европе. Подсетимо Србија је на старту квалификација играла без голова против Шкотске у Лесковцу, а затим на неутралном терену у Мађарској била боља од Израела (4:2).

СТРЕЛЦИ:0:1 Шурновска 9, 1:1 Словић 22. 2:1 Ивановић 53. Стадион: Чукаричког на Бановом брду. Судија: Елвира Нурмустафина (Казахстан).

СРБИЈА: Костић, Пољак, Словић, Стефановић, Влајнић, Чанковић (86. Крстић), Благојевић (62. Матејић), Миливојевић, Филиповић, Дамњановић (87. Е. Петровић), Ивановић (90+1. Мијатовић). Селектор Драгиша Зечевић

СЛОВАЧКА: Коренцова, Бартовикова, Фишерова, Војтекова, Вредикова (67. Шкердикова), Косикова (77. Хорватова), Матавкова, Хмирова (88. Калаберова), Миколајова, Рибанска (46. Жемберова), Шурновска (67. Ференцова). Селектор Петр Копун

Наше девојке су показале велики карактер, јер већ после неколико минута игре гошће из Словачке су дошле до неочекиваног вођства. После центаршута и лопте која је дуго путовала дошло је до конфузије испред нашег гола, где су Словакиње успеле некако да угурају лопту у мрежу. Србија је после тог чина бољи ривал, далеко опаснији, а изједначење је донела капитен Виолета Словић, сада после конфузије испред мреже Коренцове. Гол у право време, гол који је био наговештај преокрета и победе коју су наше девојке заслужиле.

И довољно је била једна добра акција по десној страни, продор Алегре Пољак и асистенција до Миљане Ивановић којој није било тешко да постигне гол и показаће се касније, коначан исход овог меча. Србија је до краја сачувала предност и уписала три важна бода. Следи дуел у Трнави, 4. јуна.