Vesti

KONFERENCIJA ZA MEDIJE NA KOJU JE SRBIJA ČEKALA 24 GODINE | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ ODGOVARAO NA BROJNA PITANJA NOVINARA (VIDEO)

31.05.2024.

Konferencija za medije na koju je Srbija čekala pune 24 godine. Selektor najbolje reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, obratio se medijima dan pre zvaničnog okupljanja Orlova za ono što svi čekamo već više od dve decenije, predstojeće Prvenstvo Evrope koje se od 14. juna do 14. jula održava u Nemačkoj. Mnogo je vremena prošlo od leta 2000. godine i samita najboljih selekcija Evrope u Belgiji i Holandiji, našeg poslednjeg učešća na Evropskom prvenstvu na kome je kapitensku traku nosio upravo aktuelni selektor Srbije. Od sutra, 1. juna i zvanično počinju pripreme Tadića i drugova za okršaje u Nemačkoj, a svemu je kao uvertira prethodila konferencija za medije selektora Srbije…Blizu sat vremena, selektor je odgovarao na pitanja novinara.

„Izuzetno me raduje činjenica da smo malo ranije krenuli sa pripremema u odnosu na neki program, 1. juna će doći još nekoliko igrača, zatim i dan kasnije, a već 3. juna ćemo biti kompletni. U ovom trenutku je to najbolje što Srbija ima, ovde sam da donosim odluke, a ne da nekome činim, ne daj bože, uslugu. Zadovoljan sam sa izborom igrača“

Nije sporno da je cilj plasman u naredni krug…

„Sve ekipe koje su se kvalifikovale, a mi smo se plasirali posle više od dve decenije, startuju od nule. Svi imaju šansu i svi se nadaju. Mi želimo da načinimo taj prvi korak, da se plasiramo u drugi krug, a onda možemo da razmišljamo dalje…Evropsko prvenstvo će biti veoma zahtevno na fizičkom planu i uradićemo sve da ekipa fizički bude spremna. Sada je najvažnije da nemamo ambulantu kao pred Katar i to nas veoma raduje“.

Na spisku je nekoliko igrača iz Superlige…

„Stariji su i iskusniji za dve godine, radi se o igračima koji su igrali i evropska takmičenja,  to je samo moja odluka, zbog toga  što sam video, pratio. Niko na spisku nije zato što ima lepu frizuru ili je brat od tetke, nego zato što je to zaslužio igrama. Igrači iz Superlige koji su dobili šansu imaju veliki motiv, ali i drugi iz naše lige znaju da su na oku, nikome vrata nisu zatvorena, niko nije otpisan, vodićemo računa o formi svih potencijalnih kandidata“.

Provere sa Austrijom i Švedskom?

„Ove dve utakmice shvatamo najozbiljnije, to je nešto što nas očekuje na Prvenstvu Evrope. Videćemo u kakvom stanju su igrači, rekao sam da će pojedinci biti sa nama od 2. juna, neki dan kasnije…Da li bi bilo dobro da već 4. juna budu u timu protiv Austrije? Zato moramo biti oprezni i pametni“.

Kompletnu konferenciju za medije možete da pogledate na jutjub kanalu FSS.