Вести

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ НА КОЈУ ЈЕ СРБИЈА ЧЕКАЛА 24 ГОДИНЕ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ОДГОВАРАО НА БРОЈНА ПИТАЊА НОВИНАРА (ВИДЕО)

31.05.2024.

Конференција за медије на коју је Србија чекала пуне 24 године. Селектор најбоље репрезентације Србије, Драган Стојковић, обратио се медијима дан пре званичног окупљања Орлова за оно што сви чекамо већ више од две деценије, предстојеће Првенство Европе које се од 14. јуна до 14. јула одржава у Немачкој. Много је времена прошло од лета 2000. године и самита најбољих селекција Европе у Белгији и Холандији, нашег последњег учешћа на Европском првенству на коме је капитенску траку носио управо актуелни селектор Србије. Од сутра, 1. јуна и званично почињу припреме Тадића и другова за окршаје у Немачкој, а свему је као увертира претходила конференција за медије селектора Србије…Близу сат времена, селектор је одговарао на питања новинара.

„Изузетно ме радује чињеница да смо мало раније кренули са припремема у односу на неки програм, 1. јуна ће доћи још неколико играча, затим и дан касније, а већ 3. јуна ћемо бити комплетни. У овом тренутку је то најбоље што Србија има, овде сам да доносим одлуке, а не да некоме чиним, не дај боже, услугу. Задовољан сам са избором играча“

Није спорно да је циљ пласман у наредни круг…

„Све екипе које су се квалификовале, а ми смо се пласирали после више од две деценије, стартују од нуле. Сви имају шансу и сви се надају. Ми желимо да начинимо тај први корак, да се пласирамо у други круг, а онда можемо да размишљамо даље…Европско првенство ће бити веома захтевно на физичком плану и урадићемо све да екипа физички буде спремна. Сада је најважније да немамо амбуланту као пред Катар и то нас веома радује“.

На списку је неколико играча из Суперлиге…

„Старији су и искуснији за две године, ради се о играчима који су играли и европска такмичења,  то је само моја одлука, због тога  што сам видео, пратио. Нико на списку није зато што има лепу фризуру или је брат од тетке, него зато што је то заслужио играма. Играчи из Суперлиге који су добили шансу имају велики мотив, али и други из наше лиге знају да су на оку, никоме врата нису затворена, нико није отписан, водићемо рачуна о форми свих потенцијалних кандидата“.

Провере са Аустријом и Шведском?

„Ове две утакмице схватамо најозбиљније, то је нешто што нас очекује на Првенству Европе. Видећемо у каквом стању су играчи, рекао сам да ће појединци бити са нама од 2. јуна, неки дан касније…Да ли би било добро да већ 4. јуна буду у тиму против Аустрије? Зато морамо бити опрезни и паметни“.

Комплетну конференцију за медије можете да погледате на јутјуб каналу ФСС.