UEFA Nedelja fudbala na Adi Ciganliji, praznik dečije radosti

23.09.2017.

UEFA i ove godine, u okviru Evropske nedelje sporta, nizom manifestacija obeležava Nedelju fudbala i tim povodom pozvala je sve svoje članice da uzmu učešće.
FS Srbije se, već po tradiciji, pridružio akciji i od 23. do 30.septembra zajedno sa fudbalskim savezima regiona organizuje festivale i turnire za fudbalsko druženje dece raznih uzrasta i sposobnosti. Pozivu su se odazvali klubovi i osnovne škole koji okupljaju dečake i devojčice osnovnih škola, decu sa posebnim potrebama i decu koja učestvuju u Ligi Beograda.
Fudbalski savez Beograda je danas na Adi Ciganliji organizovao festival na kome je učestvovalo više desetina dečaka i devojčica, a programom je rukovodio Srđan Milosavljević. Pre i posle Festivala organizovane su utakmice lige FS Beograda za decu uzrasta od 7 do 11 godina.


Fudbalski savez Vojvodine će Nedelju fudbala obeležiti u Novom Sadu, 26.septembra organizovanjem manifestacije „Dan školskog-dečijeg fudbala“. Promocija fudbalskog sporta za devojčice i dečake održaće se u OŠ „Dositej Obradović“ u Novom Sadu sa početkom u 10,00. Učešće će uzeti selekcije devojčica 2005 i 2006. godište i ŽFK „Vojvodina“ iz Novog Sada, kao i selekcije dečaka OŠ „Dositej Obradović“ rođenih od 2003 – 2006. Mališanima sa posebnim potrebama  takođe će biti upriličeno fudbalsko druženje. Očekuje se učešće više od 300 dece.
Takođe, 27.septembra od 10,00 u SC Čair u Nišu, u organizaciji FS Regiona istočne Srbije, okupiće se oko 500 dečaka i devojčica rođenih od 2004. do 2008. godine. Za mališane Niša, Fudbalski savez RIS pripremio je celodnevni turnir.


FS Regiona zapadne Srbije će UEFA nedelju fudbala obeležiti centralnim Festivalom fudbala u Čačku, koji se održava u četvrtak 28.septembra od 12,30 a na kome će učestvovati oko 200 dece. Pored redovne populacije, u ovoj fudbalskoj priredbi učestvovaće i deca sa posebnim potrebama, njih dvadesetak, kao i dvadesetak devojčica. FS Regiona zapadne Srbije će organizovati ovaj festival na terenu sa veštačkom travom FK”Borac” u Čačku.
FS Srbije je za sve regionalne saveze obezbedio podršku u vidu opreme kao i PR svih aktivnosti u toku trajanja Nedelje fudbala.