SVETSKI DAN DETETA | SIGURNA DECA I ZABAVAN FUDBAL

20.11.2022.

Danas je jedan od najvažnijih dana u godini. Baš na današnji dan kada zvanično počinje Svetsko prvenstvo, širom planete obeležava se Svetski dan deteta!

U susret tome, Fudbalski savez Srbije ove nedelje bio je deo UEFA samita na temu Zaštite dece u organizaciji belgijskog fudbalskog saveza. Kolegama iz 49 nacionalnih asocijacija, kao i ekspertima iz UEFA, Saveta Evrope i Evropske komisije, tokom dvodnevnog seminara, menadžerka za bazični fudbal Ruža Ilić predstavila je programe FSS, strategije i planove za zaštitu, sigurnost i bezbednost dece na fudbalskim terenima širom Srbije.

U okviru sektora za bazični fudbal Fudbalskog saveza Srbije, na hiljade dece i mladih deo je projekata kao što su Volonteri, Školski fudbal, Besplatne škole fudbala za devojčice u saradnji sa Institutom za ženski sport kao i UEFA Disney Playmakers a svi edukatori i treneri u obavezi su da pre stupanja u kontakt sa decom prođu UEFA edukaciju na temu zaštite dece.

Fudbalski savez Srbije ulaže velike napore da omogući deci da se bezbedno bave fudbalom i uživaju u njemu, i zato svim mališanima želimo srećan Svetski dan deteta!