ŠIROM SRBIJE OBELEŽENA UEFA NEDELJA BAZIČNOG FUDBALA

04.10.2022.

U poslednjoj nedelji septembra širom Evrope, tradicionalno se održava UEFA Nedelja bazičnog fudbala u okviru Evropske nedelje sporta. Fudbalski savez Srbije aktivnosti posvećene najmlađima najavio je na utakmici UEFA Lige nacija između Srbije i Švedske, kada je skoro 20.000 dece školskog uzrasta bodrilo Orlove do pobede.

Promocija je potom nastavljena na Adi Ciganliji u Beogradu, gde je istog vikenda održan ”Sajam sporta” u organizaciji Sportskog saveza Srbije, kada je promovisan format fudbalske igre ”fudbal 2”, uz prezentaciju veština žongliranja u kojoj su se nadmetali najmlađi članovi škola fudbala i klubova pod ingerencijom FS Beograda.

U Novom Sadu, u organizaciji Fudbalskog saveza Vojvodine i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport u trening centru FK Vojvodina ”Vujadin Boškov”, 120 devojčica i dečaka učestvovalo je na festivalu bazičnog fudbala. Prvotimci Vojvodine zajedno sa stručnim štabom tog dana su se družili sa mališanima koji su imali prilike da prisustvuju njihovom treningu.

Fudbalski savez grada Pirota uz podršku FS Regiona Istočne Srbije organizovao je svojevrsnu prezentaciju programa bazičnog fudbala. Format ”fudbal 3” predstavljen je u hali ”Kej“ uz prezentaciju programa za devojčice UEFA Disney Playmakers.

Svim učesnicima u aktivnostima povodom Nedelje bazičnog fudbala širom Srbije, Fudbalski savez Srbije donirao je sportsku opremu koja će pomoći dalji razvoj i promociju fudbala.

FS Regiona Zapadne Srbije okupio je 13 timova u Čačku u promociji formata igre ”fudbal 4”.

Tom prilikom pored opreme, učesnici su dobili na poklon knjigu iz projekta ”Za decu Srbije, kako se postaje šampion”, posvećenu uspesima omladinskih reprezentacija Srbije koje su osvojile Svetsku titulu 2015. odnosno Evropsku 2013. godine.