Kadetkinje slavile protiv Belorusije -2:0(2:0) u prvom meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na EP

23.09.2017.

STRELCI:0:1 Barjaktarović 23, 0:2 Barjaktarović 25. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Žuti kartoni: Plisiuk (Belorusija), Denda, D. Petrović (Srbija).
BELORUSIJA: Seuko, Našironak, Stankevič, Plisiuk, Valiuk, Belmak, Hirtus (od 22. Asaluka), Čihkan, Pavlovič, Sitnikava(od 61. Zialinikova), Butkevič (od 71. Čikvodava).
SRBIJA: J. Petrović, Marjanović, Denda, Vorkapić, Đurović (od 52.Bulatović), Pavlović, Raičević (od 73. Vasović), Gajdobranski, Krstić, Barjaktarović (od 63. Stupar), D. Petrović.
Vredna pobeda i sjajan start naših kadetkinja u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranice selektora Dragiše Zečevića bile su bolje od Belorusije i već posle pola časa igre praktično rešile meč u našu korist.
U oba slučaja u glavnoj ulozi bila je Ana Barjaktarović. Prvo je u 23.minutu načela gošće iz Belorusije, a onda dva minuta kasnije, postavila, ispostavilo se kasnije, konačan ishod. Imala je naša selekcija još prilika, mogla da ostvari i ubedljiviji rezultat u prvom delu igre, ali i plus dva je bila sasvim dovoljna zaliha za nastavak duela koji je ispratio i Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS. A nastavila je Srbija sa dominacijom i u drugom poluvremenu, pokazala da je mnogo kvalitetniji rival.


-Zadovoljan sam rezultatom, ali pre svega pristupom naših devojaka – rekao je selektor Dragiša Zečević.- Kvalitet je došao do izražaja, a sada je ostalo da i u naredna dva meča budemo na visini zadtaka i ostvarimo cilj, a to je plasman u naredni krug kvalifikacija.
U utorak, 26. septembra, Srbija igra sa BJR Makedonijom na Gradskom stadionu u Zemunu, a tri dana kasnije sa Belgijom. Jedna pobeda vodi naše devojke u sledeći krug kvalifikacija.