УЕФА Недеља фудбала на Ади Циганлији, празник дечије радости

23.09.2017.

УЕФА и ове године, у оквиру Европске недеље спорта, низом манифестација обележава Недељу фудбала и тим поводом позвала је све своје чланице да узму учешће.
ФС Србије се, већ по традицији, придружио акцији и од 23. до 30.септембра заједно са фудбалским савезима региона организује фестивале и турнире за фудбалско дружење деце разних узраста и способности. Позиву су се одазвали клубови и основне школе који окупљају дечаке и девојчице основних школа, децу са посебним потребама и децу која учествују у Лиги Београда.
Фудбалски савез Београда је данас на Ади Циганлији организовао фестивал на коме је учествовало више десетина дечака и девојчица, a програмом је руководио Срђан Милосављевић. Пре и после Фестивала организоване су утакмице лиге ФС Београда за децу узраста од 7 до 11 година.


Фудбалски савез Војводине ће Недељу фудбала обележити у Новом Саду, 26.септембра организовањем манифестације „Дан школског-дечијег фудбала“. Промоција фудбалског спорта за девојчице и дечаке одржаће се у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Новом Саду са почетком у 10,00. Учешће ће узети селекције девојчица 2005 и 2006. годиште и ЖФК „Војводина“ из Новог Сада, као и селекције дечака ОШ „Доситеј Обрадовић“ рођених од 2003 – 2006. Малишанима са посебним потребама  такође ће бити уприличено фудбалско дружење. Очекује се учешће више од 300 деце.
Такође, 27.септембра од 10,00 у СЦ Чаир у Нишу, у организацији ФС Региона источне Србије, окупиће се око 500 дечака и девојчица рођених од 2004. до 2008. године. За малишане Ниша, Фудбалски савез РИС припремио је целодневни турнир.


ФС Региона западне Србије ће УЕФА недељу фудбала обележити централним Фестивалом фудбала у Чачку, који се одржава у четвртак 28.септембра од 12,30 а на коме ће учествовати око 200 деце. Поред редовне популације, у овој фудбалској приредби учествоваће и деца са посебним потребама, њих двадесетак, као и двадесетак девојчица. ФС Региона западне Србије ће организовати овај фестивал на терену са вештачком травом ФК”Борац” у Чачку.
ФС Србије је за све регионалне савезе обезбедио подршку у виду опреме као и ПР свих активности у току трајања Недеље фудбала.