Кадеткиње славиле против Белорусије -2:0(2:0) у првом мечу првог круга квалификација за пласман на ЕП

23.09.2017.

СТРЕЛЦИ:0:1 Барјактаровић 23, 0:2 Барјактаровић 25. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Жути картони: Плисиук (Белорусија), Денда, Д. Петровић (Србија).
БЕЛОРУСИЈА: Сеуко, Наширонак, Станкевич, Плисиук, Валиук, Белмак, Хиртус (од 22. Асалука), Чихкан, Павлович, Ситникава(од 61. Зиалиникова), Буткевич (од 71. Чикводава).
СРБИЈА: Ј. Петровић, Марјановић, Денда, Воркапић, Ђуровић (од 52.Булатовић), Павловић, Раичевић (од 73. Васовић), Гајдобрански, Крстић, Барјактаровић (од 63. Ступар), Д. Петровић.
Вредна победа и сјајан старт наших кадеткиња у првом кругу квалификација за пласман на Европско првенство. Изабранице селектора Драгише Зечевића биле су боље од Белорусије и већ после пола часа игре практично решиле меч у нашу корист.
У оба случаја у главној улози била је Ана Барјактаровић. Прво је у 23.минуту начела гошће из Белорусије, а онда два минута касније, поставила, испоставило се касније, коначан исход. Имала је наша селекција још прилика, могла да оствари и убедљивији резултат у првом делу игре, али и плус два је била сасвим довољна залиха за наставак дуела који је испратио и Горан Буњевчевић, спортски директор ФСС. А наставила је Србија са доминацијом и у другом полувремену, показала да је много квалитетнији ривал.


-Задовољан сам резултатом, али пре свега приступом наших девојака – рекао је селектор Драгиша Зечевић.- Квалитет је дошао до изражаја, а сада је остало да и у наредна два меча будемо на висини задтака и остваримо циљ, а то је пласман у наредни круг квалификација.
У уторак, 26. септембра, Србија игра са БЈР Македонијом на Градском стадиону у Земуну, а три дана касније са Белгијом. Једна победа води наше девојке у следећи круг квалификација.