СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА | СИГУРНА ДЕЦА И ЗАБАВАН ФУДБАЛ

20.11.2022.

Данас је један од најважнијих дана у години. Баш на данашњи дан када званично почиње Светско првенство, широм планете обележава се Светски дан детета!

У сусрет томе, Фудбалски савез Србије ове недеље био је део УЕФА самита на тему Заштите деце у организацији белгијског фудбалског савеза. Колегама из 49 националних асоцијација, као и експертима из УЕФА, Савета Европе и Европске комисије, током дводневног семинара, менаџерка за базични фудбал Ружа Илић представила је програме ФСС, стратегије и планове за заштиту, сигурност и безбедност деце на фудбалским теренима широм Србије.

У оквиру сектора за базични фудбал Фудбалског савеза Србије, на хиљаде деце и младих део је пројеката као што су Волонтери, Школски фудбал, Бесплатне школе фудбала за девојчице у сарадњи са Институтом за женски спорт као и УЕФА Диснеy Плаyмакерс а сви едукатори и тренери у обавези су да пре ступања у контакт са децом прођу УЕФА едукацију на тему заштите деце.

Фудбалски савез Србије улаже велике напоре да омогући деци да се безбедно баве фудбалом и уживају у њему, и зато свим малишанима желимо срећан Светски дан детета!