U 17

U17 EURO | SELEKTOR ALEKSANDAR LUKOVIĆ UOČI UTAKMICE PROTIV ITALIJE U BUDIMPŠETI (VIDEO)

20.05.2023.

Kadetska reprezentacija Srbije u nedelju, 21. maja, u Budimpšeti igra drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Italije. Suret počinje u 20 sati, uz direktan prenos na drugom programu TV Sport Klub.

Pre početka poslednjeg treninga uoči sutrašnjeg duela razgovarali smo sa Aleksandrom Lukovićem, selektorom naše kadetske reprezentacije:

„Reprezentacija Italije je kvalitetan protivnik. To smo znali i ranije, a sada smo imali priliku i da se uživo uverimo u njihove kvalitete i mogućnosti na utakmici protiv Španije u prvom kolu evropskog šampionata. Očekuje nas dobra i zanimljiva utakmica, i verujem da ćemo popraviti utisak sa premijere. Mogu slobodno da kažem da smo se prethondna dva dana više bavili psihološkom pripremom za ovaj meč. Sigurno da nam je svima poraz teško pao, ali verujem da momci i svi mi možemo da napravimo dobar rezultat protiv reprezentacije Italije”, rekao je Luković i dodao:

„Momcima je svakako potrebma podrška. To su sve momci od 16 i 17 godina, i ovo im je prvo reprezentativno iskustvo na najvećem mogućem nivou. Apsolutno verujem u momke, verujem u ono što radimo i siguran sam da ćemo protiv Italije odigrati jednu dobru i kvalitetnu utakmicu“.

Interesantan podatak jeste taj da su svi selektori naše grupe nrkadašnji fudnaleri sa uspešnim i bogatim karijerama. Uz selektora Srbije Aleksandra Lukovića, tu su još i selektor Slovenije Mišo Brečko, selektor Španije Hulen Gerero i selektor Italije Bernardo Koradi.

Selektori Srbije i Italije, nekada saigrači u Udinezeu, poznaju se veoma dobro i prilikom prvog susreta obde u Budimšeti srdačno su se pozdravili i razgovarali o mnogim fudbalskim temama.

Na Jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije pogledajte izjavu Aleksandra Lukovića, kao i poslednji trening naše selekcije pred sutrašnji duel u Budimpešti.