U 17

U17 EURO | SELEKTOR ALEKSANDAR LUKOVIĆ POSLE POBEDE PROTIV ITALIJE (VIDEO)

21.05.2023.


Posle velikog trijumfa Srbije protiv Italije u Budimpešti, u utakmici drugog kola grupne faze Evvropskog prvenstva u Mađarskoj, razgovarali smo sa selektorom naše kadetske reprezentacije, Aleksandrom Lukovićem.

Selektor Aleksandar Luković čestitao je svojim igračima na izvanrednoj utakmici protiv Italije i istakao da je pobeda od 2:0 najbolja nagrada za njihov odnos prema obavezama i način na koji reprezentuju svoju zamlju na velikom takmičenju:

„Sve o čemu smo za ovo kratko vreme između dve utakmice razgovarali i dogovorili se, sprovedeno je u delo. Zasluženo su pobedili jednu vrlo ozbiljnu i kvalitetnu reprezentaciju. Italija je fenomenalan tim, čestitao bih takođe svom kolegi i velikom prijatelju Koradiju na fer i muškoj igri. Patili smo danas, svakako, bilo je problema u određenim periodima meča, ali smo u svakom trenutku znali šta hoćemo. Nije lako vratiti se posle poraza na startu turnira, to mogu samo kvalitetni momci. Namerno ne kažem igrači, jer oni imaju još mnogo da uče i rade. Verujem u njih, znam sa kakvom grupom ljudi sarađujem već dve godine. Tu ne mislim samo na momke, već i na svoje saradnike iz stručnog štaba koji rade fantastičan posao. Imamo dva dana za analizu i pripremu utakmice protiv Španije za koju se potvrdilo da je najkvalitetnija ekipa u našoj grupi. Znate kako, nekada vam i protivnik dozvoli da igrate onoliko koliko on misli da treba. Uradićemo šta je do nas i dati sve od sebe da prođemo u drugi krug prvenstva. Nema mesta euforiji, mnogo je važno što smo pobedom protiv Italije došli u situaciju da sudbinu držimo u svojim rukama. Ovi momci su svojim odnosom, ponašanjem i konstantnim odricanjem u poslednje dve godine, zaslužili da budu deo najveće evropske smotre i da do poslednjeg kola budu u konkurenciji za plasman u nokaut fazu.“

FOTOGRAFIJE: UEFA