У 17

U17 EURO | СЕЛЕКТОР АЛЕКСАНДАР ЛУКОВИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ (ВИДЕО)

21.05.2023.


После великог тријумфа Србије против Италије у Будимпешти, у утакмици другог кола групне фазе Еввропског првенства у Мађарској, разговарали смо са селектором наше кадетске репрезентације, Александром Луковићем.

Селектор Александар Луковић честитао је својим играчима на изванредној утакмици против Италије и истакао да је победа од 2:0 најбоља награда за њихов однос према обавезама и начин на који репрезентују своју замљу на великом такмичењу:

„Све о чему смо за ово кратко време између две утакмице разговарали и договорили се, спроведено је у дело. Заслужено су победили једну врло озбиљну и квалитетну репрезентацију. Италија је феноменалан тим, честитао бих такође свом колеги и великом пријатељу Корадију на фер и мушкој игри. Патили смо данас, свакако, било је проблема у одређеним периодима меча, али смо у сваком тренутку знали шта хоћемо. Није лако вратити се после пораза на старту турнира, то могу само квалитетни момци. Намерно не кажем играчи, јер они имају још много да уче и раде. Верујем у њих, знам са каквом групом људи сарађујем већ две године. Ту не мислим само на момке, већ и на своје сараднике из стручног штаба који раде фантастичан посао. Имамо два дана за анализу и припрему утакмице против Шпаније за коју се потврдило да је најквалитетнија екипа у нашој групи. Знате како, некада вам и противник дозволи да играте онолико колико он мисли да треба. Урадићемо шта је до нас и дати све од себе да прођемо у други круг првенства. Нема места еуфорији, много је важно што смо победом против Италије дошли у ситуацију да судбину држимо у својим рукама. Ови момци су својим односом, понашањем и константним одрицањем у последње две године, заслужили да буду део највеће европске смотре и да до последњег кола буду у конкуренцији за пласман у нокаут фазу.“

ФОТОГРАФИЈЕ: UEFA